Artikeln publicerades 4 september 2023

Konstnärsmöte

Varmt välkommen till inspirationseftermiddag på Kulturcentrum Ronneby konsthall. Prova-på-workshop i risotryck, information om utställningen Sydosten United 2024, visning av höstens utställningar. Kvällen avslutas med vernissage av utställningen That´s RISO!

20 september kl.16 – 18.30
Ingen anmälan, drop in.
Plats: Kulturcentrum Ronneby konsthall.

Visning av höstens nya utställningar med två Blekingekonstnärer – Alf Jarnestad 100 år, Retrospektiv och Maria Lundström, Garden Games – Balancing possibilities.

Sydosten United 2024 i Blekinge - Presentation av utställningsmöjligheter när utställningen tar plats på Kulturcentrum Ronneby konsthall.

Workshop-prova på risotryck – Kulturcentrums verkstäder utvecklas och kompletteras med ny utrustning så att lokala konstnärer, hantverkare och teknikkunniga kan ta del av nya tekniker inom konsten. I en enkel workshop får du möjligheten att testa risografen.

Kl.18.30 Vernissage That´s RISO! – Kvällen avslutas med invigningen av utställningen That´s RISO! framtagen av Form/Design Center i samarbete med Beast Studio i Malmö. Utställningen visar en mångfaldig samling av risografier i form av serier, grafisk design, illustration, aktivism och även redaktionellt innehåll.

Kulturcentrum Ronneby konsthall och Konst i Blekinge önskar dig välkommen till höstens konstnärsmöte. Under kvällen kommer att finnas enklare tilltugg.

Blekinges konstresurscentrum – från vision till verklighet.

Efter ett mångårigt samarbete mellan Konst i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall tar vi steget framåt för att äntligen bjuda in till våra verkstäder, unika i Sydsverige.

År 2019 beviljade Konstnärsnämndens Kulturbryggan medel till Konst i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall för projektet Katalysator. Inom projektet Katalysatorn har vi arbetat för att skapa en intressant plats i Blekinge för yrkesverksamma konstnärer. Ett ambitiöst konstresurscentrum som uppmuntrar till nya konstnärsdrivna initiativ och som utvecklar arbetsmöjligheter, utbyten genom residens, nätverkande och samtalsklimat.