Aktuellt om verkstäderna och kurser

Kulturcentrum har en emaljverkstad, grafikverkstad, risotryck, fotostudio och textilverkstad som hyrs ut till konstnärer, skolor och hantverkskunniga. Här arrangeras också kurser med olika krav på förkunskaper. När det finns någon aktuell kurs så hittar du information här.


 • Blekinge A.I.R.

  Om AIR BlekingeAIR Blekinge, kort för "Artists in Residence Blekinge", är ett dynamiskt artist-in-residence-program som ger konstnärer från olika discipliner möjlighet att engagera sig, utforska och skapa i den inspirerande miljön i Blekinge, Sverige.Vårt residens erbjuder konstnärer det utrymme, den tid och det stöd som behövs för att utveckla sina projekt, samtidigt som det underlättar interaktion med det lokala samhället och miljön.Vårt fokusområde är Östersjöregionen och residenset är baserat i Ronneby. Konstnärer från länderna runt Östersjön, Norden och konstnärer i Blekinge eller nära anknytning till Blekinge har rätt att ansöka till vår öppna utlysning varje år. Vårt mål är att etablera långsiktiga samarbeten mellan konstnärer och olika aktörer i regionen med utgångspunkt under residenset.

 • Återträff på emaljverkstan

  Återträff för deltagare av emaljkurs.
  7 oktober kl. 10 - 16


 • Grafikkurs

  7 - 8 oktober kl. 10-16 båda dagarnaKostnad: 2450 kr inkl. materialAnmälan: 0771-210400, blekinge@sv.se, www.sv.se/blekinge Länk till annan webbplats.