Vång - Fotokonst, arkeologi, landskap

En utställning

Kulturcentrum Ronneby  6 juni - 3 september 2017

Välkomna att ta del av både fotografi och arkeologi genom en bortglömd plats som fått nytt liv.

På en kulle längs med Johannisshusåsen mitt i Blekinge påträffades för några år sen märkliga fynd från järnåldern; små guldblecksfigurer, krossade glasbägare, sönderdelade bronskittlar och rester av en eller flera byggnader. De arkeologiska spåren efter en betydelsefull plats har förbryllat arkeologerna men även väckt intresse utanför den arkeologiska världen.

Ett samarbete mellan Kulturcentrum, Blekinge museum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt svenska och italienska universitet har resulterat i en spännande fotografisk utställning som på olika sätt närmar sig landskapet kring fyndplatsen. Den internationellt kände svenske fotografen Gerry Johansson medverkar med en helt ny serie fotografier, och de italienska fotograferna Allegra Martin och Stefano Graziani har tillsammans med studenter från Milano och Venedig skapat en brokig fotografisk värld.

Blekinge museum visar några av de senaste resultaten av det arkeologiska projektet i Västra Vång. Dessutom presenterar studenter från Malmö högskola (programmet Arkitektur, visualisering, kommunikation) sina visioner om Vång och Ronneby stad.

Utställningen produceras med stöd av Region Blekinge

 Att Läsa Landskap - föreläsningsserie våren 2017

Utflykter till Johannishusåsen