Artikeln publicerades 1 juli 2022

Bodil Landbris från Team RBK fick ta emot Piastipendiet

Den åttonde Piastependiaten är utsedd och det blev Bodil Landbris från Team RBK i Ronneby. Hon fick motta priset på Friends Arena inför damlagets EM-genrep mot Brasilien.

Piastipendet är en gemensam satsning av Svenska Spel och Fotbollsförbundet där 500 000 kr ska fördelas till tio eldsjälar inom svensk damfotboll.

Juryns motivering:

För att erhålla Piastipendiet, och därmed bli ambassadör för svensk damfotboll, ska personen haft betydelse för damfotbollen i stort, i ungdoms- eller seniorfotboll, aktiv som spelare, tränare eller organisationsledare. Verksam i bredd eller elitklubb, i intresseorganisation, förbund eller i damfotbollens syfte. Kort sagt: en eldsjäl för damfotbollen.

Bodil Landbris har under hela sitt vuxna liv ägnat sig åt idrott för personer med olika former av funktionsvariationer, både barn, ungdomar och vuxna. Detta både ideellt och i sin yrkesroll som idrottslärare på gymnasiesärskola.

Under de senaste 16 åren har en stor del av Bodils ideella tid vigts åt Team RBK – ett fotbollslag i Ronneby för personer med olika funktionsvariationer. Och Bodils stora engagemang och närvaro är en starkt bidragande faktor till att många tjejer medverkar och känner sig välkomna i laget.

Bodil är en stor eldsjäl och under årens lopp har Bodil både arrangerat fotbollsläger och varit i väg med tjejerna i laget på Gothia Cup, Special Olympics och SM-tävlingar runt om i landet. Dessutom har hon tagit med ungdomar från Sverige till andra länder för att träffa likasinnade och för att prova på olika idrotter.

Bodil kommer med sitt stora engagemang alltid på nya idéer att genomföra med laget – samtidigt som hon stöttar andra föreningar att komma i gång med liknande verksamhet runt om i Blekinge.

Bodil Landbris är en sann eldsjäl för damfotbollen och tilldelas därför det åttonde Piastipendiet på 50 000 kr.

 

Läs mer här:

Ronneby BK - Piastipendiet till Bodil Landbris Länk till annan webbplats.

Svenska Spel - Bodil Landbris åttonde Piastipendiaten Länk till annan webbplats.

Sydöstran - Bodil Landbris fick ta emot Piastipendiet för sitt arbete i Ronneby BK Länk till annan webbplats.