Artikeln publicerades 24 mars 2021

Sandsopning på gång

Nu är våren på gång och då är det även dags för sandsopning av gator och torg runt om i kommunen. I år börjar vi att sopa i ytterområdena, detta gör vi för att alla ska vara först någon gång.

Så här ser det ut i år (allt är ca tider beroende på väder, vind och närvaro av personal)

V. 12 Johannishus/Listerby

V. 13 Hoby och delar av Ronneby

V. 14 Ronneby och skolor

V. 15 Kallinge

Vi har valt att inte sopa i centrala Ronneby ännu, då det rör sig flest människor här och det kan finnas risk för lokal halka framöver och då behövs sanden kvar.

Hjälp gärna till

Fastighetsägare kan hjälpa till genom att börja sopa sina ytor runt fastigheten redan nu. Som bilägare bidrar du till framgång genom att parkera rätt.

För att hjälpa oss med sandupptagningen och för att vi ska kunna hålla den preliminära tidplanen är det viktigt att:

  • du som fastighetsägare och villaägare, innan vi planerar att komma till ditt område, sopar ut sanden som ligger på trottoaren till gatan eller tar hand om sanden till nästa vinter
  • du som kör bil är noga med att parkera rätt. Om du har garage eller infart underlättar du för oss om du parkerar där.

Vi uppskattar att alla trafikanter visar hänsyn när man passerar vår utsatta personal och våra maskiner. Tack alla ni som hjälper oss att göra vårfint!

Felanmäla efter den 31 maj

Den 31 maj ska alla vägar som ingår i Ronneby kommuns sopningsområde vara sopade. Har vi inte varit på er väg innan den 31/5 så är ni välkomna med en felanmälan. Klicka här för att komma till den digitala felanmälan. Alternativt kan du mejla till tekniskaforvaltningen@ronneby.se eller ringa mellan kl. 8-12 till 0457-61 80 80.