Artikeln publicerades 7 december 2020

Trampa in hösten - Trafikantveckan 2020

Ta chansen att trampa in hösten och vinn fina priser! Genom att ordna en cykeltävling vill Ronneby kommun inspirera till hållbara transporter som främjar både klimat och invånare.

Trafikantveckan är ett årligt återkommande europeiskt initiativ 16 till 22 september där folkhälsa och livskvalitet står i fokus. Både klimat och invånare gynnas genom aktiviteter som främjar och uppmuntrar till miljövänligt resande och hållbara transporter. Varje år har Trafikantveckan ett specifikt tema och temat 2020 är ”Fossilfria resor till alla”.

Ronneby kommun deltar i Europeiska Trafikantveckan för tionde året i rad.

I årets aktivitet kan du delta i en cykeltävling under två veckor och upptäcka nya platser att cykla till. Priser kommer att lottas ut till registrerade deltagare som genomfört tävlingen. Priser hämtas på Medborgarservicelänk till annan webbplats i Stadshuset efter tävlingens slut.

Så gör du för att vara med

Startdatum för tävlingen är uppskjutet. Appen har dessvärre inte blivit genomsläppt av Google (för android) så tävlingen kommer att starta senare.

Vill du få ett e-mail när apparna för android och iphone finns att ladda ner? Anmäl dig på www.vaxlauppblekinge.se länk till annan webbplats

Uppge din e-mail och din mobiltyp (android eller iphone) i formuläret "Anmäl dig här för att vara först!"

 

Fler ställen att upptäcka med cykel hittar du härlänk till annan webbplats.

Utmana dig själv och skapa nya hållbara vanor i Blekinges största cykelutmaning. Ställ bilen och ta cykeln!

Växla upp är en del av Kombinerad mobilitet i Blekinge, ett projekt som drivs i samverkan mellan Region Blekinge, Energikontor Sydost, Blekinge Tekniska Högskola och NetPort Science Park.

Andra aktiviteter

Andra aktiviteter i Ronneby under veckan finns på Naturum med Länsstyrelsen som anordnarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

EU logga
Tillväxtverkets logga