Utbildning på grundläggande nivå

Ung man studerar vid dator.

På Vuxenutbildningen kan vi erbjuda studier på grundläggande nivå. Det är ditt personliga mål som styr vilken eller vilka kurser du ska läsa. Fråga vår studie- och yrkesvägledaren om du är osäker.

Viktigt inför din ansökan!

För att läsa Flex innebär det att du som elev har en annan sysselsättning särskild anledning som inte gör det möjligt för dig att läsa enligt ordinarie schema på dagtid. OBS!! Bifoga arbetsgivarintyg i ansökan om du vill läsa på Flex!

Flex innebär att du läser enligt tydlig struktur och upplägg via Teams/ digitalt. Du ansvarar för att studera de timmar som krävs hemma enligt planerat upplägg.

Du ansvarar för att vara aktiv och ha progression i kursen utifrån lagd planering. Fasta tider för handledning finns enligt schema, både dagtid och kvällstid, samt handledningstid enligt schema som kan ges digitalt eller på plats.

Du som elev kan också komma i och få stöd i “studiehall”. Flexkursen kan läsas i sin egen takt. Har man god progression kan man klara kursen snabbare men riktlinjen är 20 veckor. Man utgår från sin individuella plan tillsammans med lärare och studievägledare.