Särskild prövning

Särskild prövning

Om du vill ha ett betyg i en kurs där du själv skaffat dig kunskap eller vill höja ditt betyg på en kurs du tidigare läst, kan du göra en prövning. Du läser på egen hand in en kurs enligt aktuell kursplan. De flesta prövningar består av flera delar såsom skriftligt, muntligt och/eller praktiska prov. Prövningen gäller alltid hela kursen. Undervisning eller handledning ingår inte i prövningen, men ansvarig för särskild prövning kan ge dig råd och tips.

Kostnad

Prövningen kostar 500 kronor per kurs som betalas till administratör Johanna Carlsson.

Anmälan

Anmälan till prövning gör du genom att fylla i formuläret. Inom ett par dagar får du bekräftelse på din anmälan via mail. I mailet blir du hänvisad en tid då du behöver komma in till oss på skolan och betala summan för din/dina prövningar. När betalningen är gjord ses anmälan som komplett. Dina uppgifter skickas då till ansvarig lärare. Inom en vecka kommer lärare att kontakta dig för planering av din prövning.

Är du osäker på vilken kurs du ska göra prövning i eller om du saknar slutbetyg/examen från gymnasiet och vill prova upp för att bli färdig så är det bra om du kontaktar Vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare innan du anmäler dig.