Artikeln publicerades 11 september 2020

Intensivutbildning för extra personal inom vård och omsorg!

Välkommen att söka till vår digitala utbildning som gör dig redo för jobb.

Trycket på vård- och omsorgsfunktionerna är stort och det kan på grund av coronapandemin uppstå ett akut behov av extra personal. Därför erbjuder vi en kort digital introduktionsutbildning som förbereder dig för extra arbete inom vård och omsorg.

Utbildningen är två veckor lång och kräver ingen tidigare erfarenhet. Innehållet är skapat av Socialstyrelsen, Ersta Bräcke Sköndals Högskola samt representanter från Ronneby kommuns vård och omsorgsförvaltning.

Under utbildningen får du baskunskaper i bland annat lagstiftning, basal vårdhygien, ergonomi och patientsäkerhet. Kunskapstest och godkänt resultat ger dig ett intyg som kan uppvisas för arbetsgivare.

Den här utbildningen vänder sig även till dig som är nyfiken på ett arbete inom vård och omsorg men inte är säker på om det är rätt yrke för dig.

Utbildningen genomförs på distans och dator finns att låna av skolan. Vårdlärare vägleder dig och finns med som stöd. Vissa moment genomförs på skolan. Utbildningen sker i din takt men som längst två veckor.

Utbildningen startar i två omgångar under hösten. Vecka 42-43 (FULLBOKAD) samt vecka 45-46.

Vill du veta mer eller skicka in en ansökan? Maila till ansokanvux@ronneby.se