Karön och Ekenäs

Karön med brygga

Njut av skärgårdsliv och stugmys!

Karön är den största av öarna i Ronneby skärgård. Sommartid är det ett populärt uflyktsmål för badgäster och besökare som vill njuta av den vackra naturen.

Karön är helt bilfri och med Karöline, eller Kalle-båten som den populärt kallas, som avgår från Ekenäs tar du dig lätt till och från ön.

Stugbyn på Karön och gästhamn Ekenäs och Karön

Njut av hemester i skärgården på vackra Karön. Här bor du i pittoreska stugor med självhushåll. Med havet, lugnet och naturen som granne.

Boka din stuga redan idag. Mer information om dem, Kallebåten och gästhamnarna hittar du här; https://www.karonstugby.se/länk till annan webbplats

Ekenäs som ligger strax utanför Ronneby är ett bostadsområde med ett fåtal kvarvarande sommarstugor. Här hittar du bl. a en badplats, camping med ställplatser och en gästhamn med en sommaröppen tankstation för båtar.

Villa Vassen är restaurangen i Ekenäs och kommer under sommaren 2021 drivas av Catharina Magnusson på Oscar & Co Stadsdeli & Vincafé på gågatan i Ronneby. Premiär lördag 24 april. Mer information och öppettider hittar du härlänk till annan webbplats

Schweizeriet är restaurangen på Karön, en pärla i Blekinge Skärgård och älskad sommarrestaurang för båtförare och semesterfirare. Sommaren 2021 kommer Schweizeriet vara stängt.

Till Karön tar du dig enkelt, en kort båtresa från Ekenäs med Karöline som börjar trafikera 1 juni. Karöline går kontinuerligt till den 31 augusti, alla dagar från 10.00-21.00, samt onsdag, fredag och lördag 10-23

Önskar du åka utanför tidtabell så hissar du semaforen (signalflaggan i trä) på bryggan. Kostnad 20 kr t/r.

Ekenäs Camping

Ekenäs Camping ligger fridfullt ute vid havet med härliga möjligheter för havsbad i Ekenäs och Campingplatsen har i dagsläget ca 33 platser varav 30 med el och erbjuder bland annat havsbad och beachhandbollsplan.

Mer information hittar du här på hemsidanlänk till annan webbplats

Gästhamn

Gästhamnar finns både på Karön och Ekenäs (fastlandet). Du hittar alltid en plats med underbar kvällssol och skyddad för alla vindar utom NO. Förtöjning vid bommar, boj eller långsides där bommar/boj saknas. Ingen förbokning, förtöjning sker på tillgängliga numrerade platser och hamnavgift tas upp på bryggan. Betalning med kort eller kontant.

Max 10 meter: 180 kr /dygn

Över 10 meter: 200 kr/dygn

Service: Dusch, Elektricitet, Färskvatten, Restaurang, Café, Kiosk, WC, Wi-Fi
Resa med Karöline till och från Karön/Ekenäs ingår i gästhamnsavgiften.
På fastlandet finns tömningsstation för septiktank samt sjömack med diesel och bensin.

Mer information hittar du här:

www.ronnebygasthamn.selänk till annan webbplats

Gästhamn drivs av Ronneby Gästhamn och Stugby AB