Stugbyn och gästhamn

Sedan 1950-talet har besökare till Ronneby kunnat avnjuta lugnet på Karön. På öns nordvästra udde ligger idag 15 stugor i en ekbacke, bara 300 meter från badplatsen. Stugorna är bokningsbara fram till sista augusti.

Karö Karta 2020

Stugbyn

15 enkla men funktionella stugor som alla har sjönära läge. Med plats för 1 – 4 personer i varje stuga och med både pentry och uteplats/grill kan du njuta av en underbar havsutsikt i stillsam miljö. På området finns även en modern serviceanläggning med tvätt, kök och duschutrymmen.

Stugorna bokas veckovis, från lördag till lördag. Pris per stuga och vecka är 4800 kr. Lakan och handdukar medtages. Städning ingår ej. Under sommaren 2020 kommer stugbyn och gästhamnen drivas av Pehr Andersson på Ronneby vandrarhem. Kontaktuppgifter för bokning finns längst ner på sidan.

Till stugbyn på Karön tar du dig enkelt, en kort båttur med Karöline som trafikerar alla dagar under sommaren mellan 10-19. Ingen tidtabell finns utan båten går vid behov, använd semaforen (röd/vit signalskylt i trä) som finns vid tilläggsbryggorna.

Utsikt Karön stuga 1
Karön Stuga 1

Gästhamn

Gästhamnar finns på Karön och Ekenäs och drivs av Ronneby kommun , med hjälp av gästhamnsvärd Ronneby Vandrarhem fram till 31 augusti.

Hamnavgift

Max 10 meter: 150 kr /dygn

Över 10 meter: 180 kr/dygn

El är inkluderat och resa med Karöline till och från Karön ingår i gästhamnsavgiften. Båtar får dock ej lämnas obemannade över natten.

Ingen förbokning, förtöjning sker på tillgängliga numrerade platser och hamnavgift tas upp på bryggan. Betalning med kort eller swish.

På fastlandet finns tömningsstation för septiktank samt möjlighet att köpa diesel eller bensin.

Gästhamn Ekenäs