Hemestra, bo hemma men borta

Boende

Varför inte lyxa till det med en övernattning borta, men ändå hemma. I de små upptäckterna finns kanske de stora upplevelserna. Alldeles nära. Många hotell och vandrarhem har fina erbjudanden på både logi och mat

Hoby Gård Bed & Breakfast

Välkommen till Hoby Gård, en herrgårdsbyggnad med anor från 1600-talet där varje sovrum har generös takhöjd samt kakelugn. Som gäst har du tillgång till gemensam salong/sällskapsrum också med kakelugn.
På morgonen serveras frukost där det mesta kommer från matproducenter från bygden. Frukosten kan avnjutas i salongen, frukostrummet eller i parken där ibland grannens höns kommer på besök.
Hoby Gård ligger högt och vackert vid infarten till Bräkne Hoby, mittemot samhällets välkända och ståtliga kyrka.

Hoby Gård Bed and Breakfast Länk till annan webbplats.

Ronneby Brunn

Välkommen som gäst på Ronneby Brunn Hotell, en av sydöstra Sveriges största resortanläggningar. Hotellet har rötter från 1897 och är omgivet av en bedårande Brunnspark, utnämnd till Sveriges vackraste park 2005 och mest inspirerande 2013. Njut av deras härliga spa med bastu, bad och möjlighet för olika behandlingar.

Under sportlovet finns det specialerbjudanden!

Ronneby Brunn Länk till annan webbplats.


Cityhotellet

Välkommen till det gröna lillahotellet med 18 rum, Ronneby Cityhotell intill Resecentrum. Vi tycker det ska vara trivsamt att bo på hotell och vill att det ska vara extra trivsamt att bo just hos oss! Alla rum är nyrenoverade med hög standard och ett grönt tänk genom hela vår verksamhet. Ronneby Cityhotell har en lång historia bakom sig, med start 1958.

Cityhotellet Länk till annan webbplats.


Villa Vesta

Ett litet familjeägt hotell som ligger vackert beläget vid Ronnebyån nära Ronneby centrum. Avnjut din frukost med morgontidning ute på balkongen eller inne i glasverandan med utsikt över trädgården och vattnet. Frukosten är ekologisk och innehåller till stor del närproducerade varor.

Villa Vesta Länk till annan webbplats.


Pensionat Järnavik

En plats du kan tillåta dig att bara vara. Vi välkomnar dig till Pensionat Järnavik där boende och natur flyter samman. Här får du andas frisk havsluft, sova gott, äta en stärkande frukost och koppla av.

Pensionat Järnavik Länk till annan webbplats.

Ronneby Vandrarhem

Bo i hjärtat av Sveriges trädgård. I den vackra Brunnsparken ligger Ronneby Vandrarhem Bed & Breakfast, inrymt i två sekelskiftesvillor. Öppet året runt.

Ronneby vandrarhem Länk till annan webbplats.

 

Davids Kulle

En fjällstuga i Sveriges Trädgård centralt i Ronneby. Fjällvärlden och en kärlek till trä har inspirerat och erfarenhet med verktyg har lett till udda lösningar. Hotellet har 12 rum alla med egen dusch/wc – nyrenoverade och inredda med omsorg. Alla går utan skor på hotellet, av flera anledningar. Dels så blir det enklare att hålla rent och fräscht, men det gör också hela tillvaron trevligare. Man känner sig som hemma och mer avslappnad. Är du frusen så finns det ulltofflor i en korg innanför dörren.

Davids Kulle Länk till annan webbplats.


Ronneby Havscamping

En idyllisk fyrstjärnig camping vid havsviken i Listerby. Många av campingtomterna är belägna intill strandkanten med en underbar utsikt över havet, man kan också välja en tomt som är helt omgiven av den vackra naturen. Förutom plats för husvagn, husbil och tält har vi även stugor, allt från enkla studios till nybyggda stugor med allt som kan tänkas behövas. Här finns flera stränder, pool, minigolf och andra aktiviteter samt fina strövområden. Glöm inte att ta med fiskeutrustningen.

Ronneby havscamping Länk till annan webbplats.


Järnaviks Camping

Järnaviks Camping bjuder på allt – här kan du bygga ditt sandslott eller simma en stund. Ta en tur på minigolfbanan, hyr en cykel och ta en upplevelserik tur. Hyr en båt och ge dig ut i skärgården. Koppla av, njut av den härliga naturen och unna dig att få vara riktigt lat. Välkommen med husvagn eller tält, eller om du vill kan du hyra en av våra 11 stugor.

Järnaviks camping Länk till annan webbplats.


Svalemåla Stugby

Välkommen till en vacker skärgårdsmiljö med bad, fiske, båtliv, paddling, cykling, vandring och semester. I björkbacken i Svalemåla Stugby bor du 300 meter från havet med havsutsikt över Gyöns gamla fiskeläge – i vacker natur, nära vandrings- och cykelleder, mitt i Blekinge skärgård. De 11 stugorna är fullt utrustade med dusch/wc samt ett komplett kök, uteplats med möbler och grill.

Svalemåla Stugby Länk till annan webbplats.

 

Garnanäs Gård & Fishingcamp

Sportfiske i Garnanäs. Här på Garnanäs Gård finns de verkliga möjligheterna till underbara naturupplevelser och fantastiska fisketurer. Blekinges skärgård erbjuder många möjligheter att fiska gädda, havsöring, lax, torsk, abborre och sill bland alla dess vackra öar och vikar. Vi erbjuder boende i lägenheter i mysiga renoverade lador från 1870-talet och sommarhus i varierande storlekar. Vi har båtar till uthyrning och för den med mindre båtvana kan vi erbjuda en båtguide i skärgården runt Garnanäs. Upplev Garnanäs Naturreservat och gården med sin avkopplande atmosfär som passar hela familjen.

Garnanäs Gård och Fiske Länk till annan webbplats.


Hoby Kulle Herrgård

Strax utanför Bräkne-Hoby ligger denna vackra herrgård från mitten av 1800-talet. Här kan du bo kungligt i något av rummen i huvudbyggnaden, äta en god frukost och sedan ta dig ut med cykel för att utforska landskapet. I Orangeriet kan du avnjuta din lunch under vinrankorna för att sedan ta en titt in i Gårds- och antikbutiken där det finns något för alla.

Hoby Kulle Herrgård Länk till annan webbplats.

 


Mer information, erbjudande och aktiviteter finns också på deras Facebooksidor.

Hela listan över kommunens boendeanläggningar finns här Länk till annan webbplats.