Båtvarv, historia och salta bastubad i Saxemara

Saxemara Naturpark

Välkommen till Saxemara. Här finns fantastiska platser att besöka och uppleva, härliga bad och mycket annat. Här kan du se en del av det som erbjuds.

  • Saxemara Båtvarv. Varvet har funnits på platsen sedan 1927. Förr fanns det liknande båtbyggerier längs hela Blekinges kust. Idag är detta det enda i sitt slag som ännu är i drift. Saxemara båtvarv ägs av Blekinge museum och båtbyggeriverksamheten drivs av båtbyggare Niklas Nyström. Välkommen att ströva runt på varvsområdet och titta på båtarna som ligger förtöjda. Båtbyggeriverksamheten och varvshallen är inte ett arbetslivsmuseum utan ett fungerande varv där båtbyggare Niklas reparerar och bygger träbåtar. Boka visning för att se utställningen om arbetet kring Gribshunden. Den ligger i det gamla bostadshuset vid sidan av varvet. Kontakta Niklas på telefon 0738-10 77 30. Här finns också små båtar att hyra. Parkering: Följ skyltning mot parkering vid kyrkan, sedan liten promenad på grusväg till varvet.


  • Saxemara havsbad. Här finns två olika typer av bad. Vill du ha sand mellan tårna och låta barnen leka vid den långgrunda stranden? Ta med egen fikakorg och bred ut filten på gräset, det finns även grillmöjligheter. Parkering och toalett finns i området. Vill du bada från brygga? Promenera genom den nya fina Naturparken på stigar och träbryggor ut till havet. Här finns brygga med trätrappa ner i havet men även några små små badvikar med sand. Två grillplatser finns att tillgå, ta med din picknick-korg.


  • Bastuflotte. Boka bastuflotten för tre timmar eller en hel dag om du vill. Den ligger i Saxemaraviken vid Båtvarvet. Så här bokar du: Logga in på följande länk med ditt Facebook- eller Googlekonto: https://boka.se/calendar/at54pjyh Länk till annan webbplats.. Skriv namn och telefonnummer så att de kan nå dig, till exempel för att du ska få koden till låset. Du får koden på sms efter att du har gjort din bokning. Om du inte får koden eller behöver hjälp med bokningen - kontakta Bo Svensson på telefon 0708-18 21 93.