Artikeln publicerades 17 november 2021

Nya utställningar på Kulturcentrum

Kulturcentrumwebb2021

Färg och form! Njut av nya utställningar på Kulturcentrum med Jussi Goman och Artaspestry6.

Öppet tisdag-fredag 11-16, lördag-söndag 11-15.

Fri entré!

Följ med på en digital rundvisning; klicka i länken här för att komma till youtube-filmen Länk till annan webbplats.

_________________________________________________________________________________________

Jussi Goman

Alone in a Lonely Desert Island. Med en djärv behandling av rummet, intensiv färgpalett och generösa penseldrag skapar Jussi Goman en elektrisk och spontan illusion av rörelse.

Goman lägger till en ny, lekfull tolkning av klassiska motiv från konsthistorien, som porträtt och stilleben. Inslag av bandage och bubbelgum liknande klumpar av akrylfärg sticker ut från ytan, både som en påminnelse om det tvådimensionella och måleriets gränslösa potential. Akrylfärgen ger en känsla av frihet och flytkraft samtidigt som den täcker dukens yta i en slät plastig glans. Jussi Goman är född 1980 i Pudasjärvi, Finland och utbildad på Konstuniversitetet i Helsingfors.

_________________________________________________________________________________________

Artaspestry6

IEn internationell utställning av bildvävar med 40 deltagande konstnärer från 16 olika länder.

”A piece of cloth is never just a piece of cloth.” Lesley Millar, professor i textilkultur och direktör för International Textile Research Center, University of the Creative Arts i Storbritannien. En tygbit är aldrig bara en tygbit. I vävens varp hålls inslag av gemensamma berättelser. Detta är ett värdefullt arv som sammanflätar sociala och kulturella skildringar genom århundradena och mellan nationer. European Tapestry Forum verkar för att uppmuntra utvecklingen av vävkonsten i Europa. Artapestry är en jurybedömd triennal med vävkonst som visas runt om i Europa. Organisationen bildades 2001 av vävkonstnärer från Danmark, Norge, Tyskland, Tjeckien, Frankrike, Finland, England och Skottland.

_________________________________________________________________________________________

Kulturcentrum Ronneby Konsthall är en av Sveriges största konsthallar. Här visas regional, nationell och internationell samtidskonst, konsthantverk och design i världsklass. Med vår totala utställningsyta om 1500kvm uppdelat på tre hallar kan vi erbjuda konstupplevelser på ett säkert och ansvarstagande sätt och vi följer noga folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande antal besökare, hygien och avstånd.

Kulturcentrum Ronneby Konsthall samarbetar med Konst i Blekinge/Region Blekinge för att stärka konstområdet regionalt och internationellt.

Mer information hittar du här: Kulturcentrum Länk till annan webbplats.