Artikeln publicerades 8 september 2021

Utställningar på Kulturcentrum

Kulturcentrum höst 2021

Höstens utställningar på Kulturcentrum!

Öppet tisdag-fredag 11-16, lördag-söndag 11-15.

Fri entré!

ATELJÉ INUTI presenterar

The force: Mattias Johansson och Julia Göransson

Norra konsthallen 11.9 – 31.10

Två konstnärer som har den skaparkraften och en outsinlig kreativitet kan för första gången visa på sin stora spännvidd. De 1000 kvadratmetrarna i Kockums Emaljerfabriks gamla packcentral gör det möjligt.

Julia experimenterar med allt hon hittar, hon tecknar klipper, klistrar bygger en oändlig flod av figurer, mönster, collage, skulpturer i papier-maché, torn av lergods... Mattias som tidigare gjort porträtt av politiker och andra späckade med namn, citat och roliga detaljer har på senare år försjunkit i mer och mer abstrakta täta bilder. För att få mer rörelseutrymme har han under två år jobbat på stora papper 2x1 m. mot en vägg med kol, grafit, rödkrita har han i en nästan rituell, dansliknande rörelse tecknat oändligt många organiska former. Ibland tills papperet blänker av den svarta grafiten, det finns tjogtals av dessa. En hyllning till kreativiteten.

Ateljé Inuti startade 1996 i Stockholm och är en ateljéverksamhet för konstnärligt begåvade personer med funktionsvariationer.UTVALT SYD 2021

Konsthantverk, slöjd & form i syd

Södra konsthallen 11.9 – 31.10


Utvalt i syd 2021 är en jurybedömd vandringsutställning som arrangeras av Form/Design Center, Konsthantverkscentrum och Skånes hemslöjdsförbund sedan 2015. I Utvalt lyfts spännvidden för det hantverksdrivna skapandet med allt från konceptuellt konsthantverk till traditionella slöjd- och bruksföremål. Syftet är att stärka intresset för och öka kunskap om konsthantverk, slöjd och form av idag.

Utvalt presenterar nu sin tredje utställning; Utvalt – Konsthantverk, slöjd och form i syd 2021. Av 375 inkomna bidrag från hela södra Sverige har den tre personer starka och väl meriterade juryn valt ut 27 verk som på olika sätt speglar vår tid. Möjlighet att söka gavs alla som själva arbetar med formskapande och konstnärlig gestaltning grundat i hantverk, material och tradition. Utlysningen utvidgades denna gång från Skåne till att gälla sökanden med anknytning till något av sydlänen. Samtliga verk har presenterats anonymt för juryn vilket låter professionella utövare och amatörer mötas sida vid sida i utställningen.

KONSTRUNDAN I BLEKINGE

Galleriet 12.9 – 26.9


Konstrundan i Blekinge

Årets konstrunda är flyttad från maj till september månad. Öppning av samlingsutställningen med verk av samtliga utställare 12 september kl. 13.00 på Kulturcentrum. Samlingsutställningen visas 12 – 26 september. I årets konstrunda deltar 35 konstnärer. De har alla öppet i sin ateljé eller annan lokal under helgen 18-19 september mellan 10.00 och 17.00. För mer information besök webbsidan, konstrundaniblekinge.se


_________________________________________________________________________________________

Kulturcentrum Ronneby Konsthall är en av Sveriges största konsthallar. Här visas regional, nationell och internationell samtidskonst, konsthantverk och design i världsklass. Med vår totala utställningsyta om 1500kvm uppdelat på tre hallar kan vi erbjuda konstupplevelser på ett säkert och ansvarstagande sätt och vi följer noga folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande antal besökare, hygien och avstånd.

Kulturcentrum Ronneby Konsthall samarbetar med Konst i Blekinge/Region Blekinge för att stärka konstområdet regionalt och internationellt.

Mer information hittar du här: Kulturcentrum Länk till annan webbplats.