Artikeln publicerades 29 maj 2020

Vad är en guldgubbe?

Guldgubbe web

Välkommen att utforska de spännande utställningarna i Kallvattenkuren i Brunnsparken där du också kan få se dem med egna ögon.

Öppet måndag-fredag 12-17 och lördag-söndag 10-16 hela sommaren.

Fri entré

I utställningen kan du lära dig mer om skeppet Gribshunden, unionskungen Hans skepp som förliste i Ronneby skärgård år 1495. Här visas ockskå boplatsen i Västra Vång som under järnåldern var en plats för långväga handel, ceremonier och maktutövning.

Med start 22 juni börjar "Möt Arkeologin" där du kan se de senaste fynden från Vång och höra mer om resultaten från den pågående utgrävningen! Du kan även lära dig mer om hur arkeologerna arbetar med fyndhantering från tvätt, registrering och sortering av material.
För hela familjen!

På Kallvattenkuren kan du även lära dig mer om Ronneby, vars historia har präglats av sin position i gränslandet mellan Sverige och Danmark samt närheten till den europeiska kontinenten.

I dialogkontoret kan du följa och delta i arbetet med att bygga ett museum i Ronnebys stadskärna. Ett initiativ av Ronneby kommun i samarbete med Blekinge museum och Ronneby musei- & hembygdsförening.

Mer information och öppettider hittar du härlänk till annan webbplats