Godsaker till jul i gårdsbutikerna

Äggaboden

Ge dig ut på landsbygden och njut av lokalt mathantverk. Fler gårdsbutiker och matproducenter är även anslutna till RekoRing.

Äggabodens Gårdsbutik har öppet onsdag-fredag 11-17 samt lördag och söndag 11-16. I gårdsbutiken säljs det närproducerade, krav- och ekologiska produkter, främst från Blekinge men också en del från angränsande landskap som Småland, Öland och Skåne. Restaurangen har öppet fredag-söndag 11.30-15.00. Hos oss äter du mat som är säsongsbetonad och lagad från grunden. Vår filosofi är närodlat men också ekologiskt.

Mer information på hemsidan.länk till annan webbplats

Hasselstad Lantbod har öppet 9-18 hela veckan. En liten gårdsbutik i Hasselstad med försäljning av ägg från lyckliga hönor som hålls i ett mobilt hönshus. De erbjuder även flera sorters potatis, obesprutade grönsaker efter säsong, samt en mängd olika sorters pumpor.
Även försäljning av köttlådor.

Mer information finns på deras Facebooksida Hasselstad Lantbodlänk till annan webbplats

Johannishus Gods gårdsbutik, öppet torsdagar och fredagar 14-17 samt lördagar 11-13 fram till jul. På Johannishus Gods erbjuds det viltkött från djur som har jagats på egna marker. Vi styckar, maler och packar i egen regi, så mer närproducerat kan det knappast bli! Vi har även egen biodling och säljer honung så långt lagret räcker.

Mer information på Facebooksidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Björketorps Gård, öppet för självbetjäning varje dag 8-20. Välkomna till Björketorps Gård och se en levande gård och riktiga bönder. Träffa våra kor och hästar och naturligtvis alla vi som jobbar här. Vår egna glass står så klart i centrum, producerad av mjölk från gårdens ekologiska kor, KRAV sedan 1998, grannens ägg, honung från bikupor som slungats på gården och ekologisk grädde från Skånemejeriet, vårt mejeri.

Mer information på Hemsidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förkärla Gård erbjuder produkter från den egna gården såsom tillexempel lammkött, potatis, lök, morötter, chili, rödbetor och bakpotatis.

Mer information finns på deras Facebook-sidalänk till annan webbplats


I foldern matlust och växtkraft hittar du ett urval av Blekinges gårdbutiker som också arrangerade en gårdsbutikrunda 12-13 september 2020

Foldern finns att ladda ner som pdf härPDF