Närproducerat och gårdsbutiker

Äggaboden

Ge dig ut på landsbygden med familjen och njut av lokalt mathantverk på höstlovet.

Fler gårdsbutiker och matproducenter är anslutna till RekoRing.

Läs mer om dem härlänk till annan webbplats

Äggabodens Gårdsbutik har öppet onsdag-fredag 11-17 samt lördag och söndag 11-16. I gårdsbutiken säljs det närproducerade, krav- och ekologiska produkter, främst från Blekinge men också en del från angränsande landskap som Småland, Öland och Skåne. Restaurangen har öppet onsdag-fredag 11.30-15 samt lördag-söndag 11.30-16.00.

Mer information på hemsidan.länk till annan webbplats

Hasselstad Lantbod har öppet 9-18 måndag-fredag. En liten gårdsbutik i Hasselstad med försäljning av ägg från lyckliga hönor som hålls i ett mobilt hönshus. De erbjuder även flera sorters potatis, obesprutade grönsaker efter säsong, samt en mängd olika sorters pumpor.
Även försäljning av köttlådor.

Mer information finns på deras Facebooksida Hasselstad Lantbodlänk till annan webbplats

Bussemåla Gård säljer ekologiska produkter som tomater, potatis, vitlök, gurka, chili, äppelmust beroende på säsong. Försäljning av lammskinn och lammkött. Uthyrning av stugor, båtar, kajaker/kanoter och cyklar.

Mer information på Facebooksidanlänk till annan webbplats

Johannishus Gods gårdsbutik, öppet torsdagar och fredagar 14-17. På Johannishus Gods säljer vi viltkött från djur som har jagats på egna marker. Vi styckar, maler och packar i egen regi, så mer närproducerat kan det knappast bli! Vi har även egen biodling och säljer honung så långt lagret räcker.

Mer information på Facebooksidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Björketorps Gård. Välkomna till en levande gård och riktiga bönder. Träffa kor, hästar och naturligtvis alla vi som jobbar här. Vår egna glass står så klart i centrum, producerad av mjölk från gårdens ekologiska kor, KRAV sedan 1998, grannens ägg, honung från bikupor som slungats på gården och ekologisk grädde från Skånemejeriet, vårt mejeri. Mjölkbutiken har öppet varje dag 8-20

Mer information på Hemsidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster