Visit Ronneby

Här hittar du information om vad du kan göra, vart du kan bo, tips på trevliga restauranger och mycket mer. Välkommen till Ronneby - den moderna kurorten!

Ronneby Turistinformation
0457-61 75 70
turist@ronneby.se

Det händer i Ronneby

 • Hemester på Karön

  Karön med brygga
  Ännu en härlig sommar på Ekenäs och Karön med den vackra naturen, salta bad, stugby, gästhamn, restaurang Villa Vassen samt båttrafiken till och från Karön; Karöline.

 • Tävla och vinn med sommarens bucket list!

  Bucket webb
  Sommarens bucket list är fylld med härliga tips på utflykter, uppdrag och aktiviteter som passar hela sommaren. Dessutom kan du vara med och tävla!

 • Hemester i Ronneby

  Hemester
  Sommaren är här, naturen lockar och bjuder på härliga aktiviteter utomhus. Det finns många fina möjligheter att hemestra och handla lokalt, som är tryggt både för dig och dina nära och kära.Under fliken se och göra länk till annan webbplatshar vi samlat allt för hemestern.Upptäck och utforska vår vackra kommun där små upptäckter kan bli till stora upplevelser!

 • På tur med Astrid

  Astrid webb
  Njut av en härlig båtresa längs med Ronnebyån och vidare ut i skärgården med skärgårdsbåten Astrid.Önskar du åka vidare ut i skärgården finns det alternativ till Karlshamn och/eller Karlskrona på lördagar och söndagar från Ronneby Hamn.Tidtabeller för skärgårdstrafiken hittar du härlänk till annan webbplatsPå grund av den höga vattennivån är det ibland inte möjligt fortsätta turen vidare ut i skärgården från hamnen, vänligen se hemsidan för aktuell informationlänk till annan webbplats

 • Guidade stadsvandringar i Ronneby

  Vandringar 2020
  Upplev Ronnebys historia i våra guidade vandringar. Två olika alternativ, tisdagar och onsdagar fram till den 5 augusti.

 • Hemesterfilm

  Hemesterfilm
  Njut av hemester i Ronneby-filmen som visar upp delar av Ronneby kommun i vacker sommarskrud.

 • RonnebyExpressen

  Tåget
  Ronnebys lilla turisttåg tuffar åter igen fram mellan torget och Brunnsparken.

 • Guidade app-vandringar i Ronneby

  AppenNy2020
  Nu finns det en ny gratis-app som tar dig med på en guidad tur, när du vill!

 • Utställningar på Kulturcentrum

  Kulturcentrum juni 2020
  Två nya och färgsprakande utställningar pågår nu på Kulturcentrum.Öppet tisdag-fredag 11-16, lördag-söndag 11-15.Fri entré!

 • Vad är en guldgubbe?

  Guldgubbe web
  Välkommen att utforska de spännande utställningarna i Kallvattenkuren i Brunnsparken där du också kan få se dem med egna ögon.Öppet måndag-fredag 12-17 och lördag-söndag 10-16 hela sommaren.Fri entré

 • Hitta ut och upptäck Ronneby

  HittaUT
  Den första maj släpptes Hittaut Ronneby, både som fysisk karta, på app och webbplats. På kartan finns checkpoints utmarkerade som du ska hitta och kan registrera i mobil-appen eller på hemsidan hittaut.nu.

 • Ingen loppmarknaden i Brunnshallarna under sommaren.

  Brunnsparken
  Loppmarknaden i Brunnshallarna är inställd tills vidare, detta i ett led att förhindra ytterligare smittspridning i samhället. Det kommer inte bli någon loppmarknad under april-augusti månad.