Administration, handel och varuhantering

Om du skulle vilja arbeta i en affär eller kanske i en kundmottagning där man jobbar med service och möter olika människor, kan vårt program ”Administration, handel och varuhantering” vara rätt för dig. Det är ett yrkesinriktat program.

 

På programmet får du arbeta praktiskt och teoretiskt med olika uppgifter inom det här området.

Stor vikt läggs på kunskaper inom kommunikation och kundservice så att du har möjlighet att exempelvis arbeta i en butik.

Du får arbeta självständigt men också tillsammans med andra. På olika sätt får du träna dig att samarbeta och diskutera. Att kunna förmedla sina tankar och åsikter samt lyssna på andra är en viktig del i att öka din sociala kompetens.

Du får kunskaper i hur du förbättrar samspelet tillsammans med andra och hur du bemöter andra på ett bra sätt. Målet när du slutar skolan är att du ska veta vad du vill jobba med och känna dig förberedd för det.

Praktiken är en viktig del av utbildningen och eftersom vi har kontakt med olika branscher, hjälper vi dig att söka en praktik som passar dig och din inriktning. Därmed ökar dina erfarenheter inom de yrken du kanske får möjlighet att arbeta inom när du tagit studenten.

Skolverkets information om programmet för administration, handel och varuhantering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

handelsprogrammet