Internat

TRYGGT INTERNAT

På Sjöarpsskolan har vi 13 internatrum vilka man finner i skolans huvudbyggnad som även rymmer restaurang Glada magen, aula, undervisningslokaler, tv-rum, tvättstuga, gym och internatets Lounge.

Internatrummen är grundutrustade med dusch, toalett, säng, skrivbord, stol samt byrå. Eleverna har sedan möjlighet att utrusta rummen efter personlig stil. Skolan är bemannad dygnet runt under skoldagar med både vaken och sovande personal nattetid.

Under kvällarna har vi schemalagda aktiviteter såsom bad, massage, fotboll och gymträning. Exempel på andra aktiviteter är promenadavstånd till en sjö, egen fotbollsplan med en intilliggande knuttimrad stuga för gemensamma trevliga stunder, fyrhjulskörning i närområdet, snickeri, paddling, bastubad, discokvällar, bowling, bakning och sömnad.

Varje elev har en boendementor som vägleder i boendeträning exempelvis genom tvätt, städ och matlagning. Vi strävar efter att möta eleven där de befinner sig i livet. När vi lärt känna varandra sätter vi upp gemensamma mål för en innehållsrik och god livsföring.

internat