Ansökan

Hur söker du till vår skola?

Lättast är om du kontaktar din studievägledare på din skola. Eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Här nedanför kan du läsa mer om olika datum och annan praktisk information.

Ibland kan det vara svårt att bestämma sig för hur man ska välja! Här kan du titta på film om hur det kan vara att gå i gymnasiesärskolan och vad du bör tänka på när du gör ditt val: Titta på film Länk till annan webbplats.

Du som går i grundskolan; prata med din SYV! En SYV kan hjälpa dig att komma fram till vilket program som bäst kan passa dig och dina intressen.

Viktiga datum för ansökan:

15 februari

Sista ansökningsdag

15 april

Preliminära antagningen klar. Du kan ta del av resultatet på webben.

23 april – 15 maj

Ansökningswebben är öppen för omval

2 juli

Antagningen är klar. Varje sökande får ett slutligt antagningsbesked med post. Du kan även se på webben om du är antagen eller ej.

Det finns två sätt att göra ansökan till gymnasiesärskolan:

Via Internet, så kallad webbansökan. Ansökningssidan är öppen från och med den 15 januari till och med den 15 februari. Du som går i grundskolan får ett personligt lösenord av din SYV eller via brev i januari. När du gjort dina val på webben sparar du din ansökan. Skriv ut en kopia av din ansökan och underteckna den. Detta blir en kvittens som du lämnar till din studie- och yrkesvägledare. Går du inte i skolan skickar du kvittensen till det antagningskansli som har hand om ansökningarna för din hemkommun.

På särskild ansökningsblankett som du får från din skola eller av ditt antagningskansli. Du som inte går i skolan kan beställa inloggningsuppgifter eller ansökningsblankett från det antagningskansli som har hand om ansökningarna för din hemkommun. För att hitta kontaktuppgifter till just ditt antagningskansli klicka här: Antagningskanslier Länk till annan webbplats.

Söker du via pappersblankett ska denna skickas in och vara antagningskansliet tillhanda senast den 15 februari 2014. Har du inte hunnit välja i tid kan du ändå söka på detta sätt men antas då i mån av plats.