Våra lägenheter på Kilen

Här får du ett enkelt, bekvämt och hållbart boende i hjärtat av Ronneby. Upplev en bekymmersfri vardag i en modern hyresrätt med hög standard. På Fridhemsvägen 11 bygger Ronnebyhus 84 nya hyreslägenheter. Fastigheten kommer att bli Ronnebyhus första helt rökfria fastighet.

Inredning med hälsosamma material

Gemensamt är att alla lägenheterna har vita målade väggar och har trägolv i alla rum förutom i hallen som kommer att bestå av klinker.
Alla lägenheterna kommer att ha inglasade balkonger, porttelefon, säkerhetsdörr och fiberanslutning. Hiss finns i alla tre husen. Möjlighet att hyra parkeringplats eller garageplats, en del platser har tillgång till laddstolpe. 

Planlösning

Lägenherna kommer att bestå av fyra ettor, tjugosju tvåor, femtio treor och tre fyror. Planlösningarna är olika och det är inte många av dem som är likadana. Det ger dig chans till att få en helt unik och modern bostad som passar just dig!

Kök

Köken kommer att vara vita eller grå och utrustade med induktionshäll/inbyggnadsugn micro och diskmaskin. En del av köken har köksö.

Badrum

Badrummen kommer att ha helkaklade vita väggar (lättstädat, stilrent och snyggt). Hög tillgänglighet genom bland annat låg tröskel och generösa ytor. Handdukstork, skåp under tvättställ, högskåp och duschväggar. Förberett till egen tvättmaskin men de moderna tvättstugorna är enkla att boka och kommer att ha automatisk dosering av tvättmedel. Detta för miljöns skull och dessutom för att du inte ska behöva tänka på att köpa hem det.

Klimatsmart och hälsosamma materialval

Miljön är i fokus i både inomhus och utomhusmiljön. Det innebär hälsosamma materialval, el från solceller, alla ljuskällor består av ledlampor. Sociala mötesplatser, utemiljö med ätbara växter, och rökfritt i såväl lägenheter som utomhusmiljö. Bevattning av utomhusväxter kommer att ske genom regnvatten. Vi kommer att erbjuda utökad sopsortering i miljöhuset. Det blir gott om cykelparkeringsplatser i anslutning till entréerna.

Certifierad miljöbyggnad

Kilen kommer att bli certifierad som miljöbyggnad silver. Certifiering silver förklaras så här:
"Presterar en byggnad en bra bit över de satta värdena så kan den nå upp till Silver. De flesta som väljer att certifiera med Miljöbyggnad har Silver som mål för sina byggnader – det är en tydlig markering att byggbolaget eller fastighetsägaren är engagerad i miljöfrågor och tänker på dig som ska vistas i byggnaden." Här krävs det mer av byggnaden än att bara följa lagkrav – bland annat måste solskyddet, ljudmiljön och ventilationen vara mycket bättre. Följ länken och läs mer vad miljöbyggnad innebär härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fakta Kilen
Ronnebyhus första rökfria fastighet
Typ av boende: Hyresrätt
Antal: 84 st lägenheter, varav: Ettor: 4 st Tvåor: 27 st Treor: 50 st Fyror: 3 st Boendearea:
Ettor: 32–34 m2
Tvåor: 47–62 m2
Treor: 70–96 m2
Fyror: 88–117 m2
Byggstart: Sommaren 2019
Inflyttning: Sommaren 2021
Bekvämligheter:
Tvätt-/diskmaskin, gemensam tvättstuga (möjlighet till egen tvättmaskin och torktumlare i lägenheten)
Parkeringsmöjligheter: Möjlighet att hyra plats i garage eller utomhus
Balkong/uteplats: Balkonger till alla lägenheter, dem flesta inglasade
Hiss: Finns
Tillgänglighet: Mycket god
Övrigt: Gemensam innergård med odlingsmöjligheter och sociala mötesplatser. Parkeringsgarage under grönytan. El från solceller på taket och hälsosamma materialval
Inflyttning: Hösten 2021
Lämna intresseanmälan härlänk till annan webbplats