Navigering

Det finns flera möjligheter att navigera på webbplatsen.

Alltid åtkomliga

Sök

För Sök-funktionen används sökmotorn Site-seeker, som en gång per dygn går igenom det som läggs ut på ronneby.se och gör innehållet sökbart. Också innehållet i word- och pdf-dokument är sökbart. Sökmotorn hittar även de kontaktuppgifter till olika verksamheter och kommunens personal som finns upplagda på webbplatsen och som har koppling till det du söker på. Kontaktuppgifterna visas i en egen kolumn i sökresultatet.

Klicka här för mer om Sök-funktionen Länk till annan webbplats.

Översikt

Visar sidstrukturen på webbplatsen och ger en överblick över innehållet under de olika huvudrubrikerna. Klicka någonstans i listan och du kommer direkt till sidan.

A-Ö

Listar namn och nyckelord för webbsidor. Klicka där och du kommer direkt till sidan. Funktionen är inte aktiverad vid lanseringen av webbplatsen, men arbetet med att bygga upp listan pågår.

Toppflikarna

Överst på sidan till vänster finns fem "målgruppsflikar". De leder till fem skilda delar av webbplatsen - målgruppsportaler - med innehåll som är riktat speciellt till respektive grupp av besökare. Det är Invånare, Besökare, Företag, Inflyttare och Massmedia.

Liggande huvudmenyer

Under varje flik (utom Inflyttare och Massmedia) öppnas en liggande huvudmeny med ett antal huvudrubriker. De berättar vad man som besökare kan få hjälp med eller information om på de underliggande webbsidorna.

När man navigerar vidare neråt i sidstrukturen ligger såväl Toppflikarna som Huvudmenyn kvar. Det innebär att man alltid snabbt och direkt kan byta till en annan huvudrubrik eller målgruppsflik.

Mina genvägar

Mina genvägar är en länklista som du som besökare skapar själv genom att klicka på länken "Lägg till som genväg" som finns längst ner på alla webbsidor utom Startsidan.

När du lagt till en sida som genväg visas en stående flik - Mina Genvägar - i vänsterkanten på webbplatsen, under den Kontakt-flik som alltid visas där. Klicka på Mina Genvägar för att se länklistan.

Bara på Startsidan

Snabbval

visas som runda knappar/ikoner i en ruta på startsidan. Det är länkar till sidor som många efterfrågar eller som vi av annat skäl vill lyfta fram särskilt

Självservice

visas som en rubrik på startsidan. Klick på rubriken öppnar en ruta med länkar till e-tjänster som innebär mer än att söka fram information. Här kan du på olika sätt utföra något eller påverka hur något visas på skärmen. Länkar till webbsidor utanför Ronneby kommun finns normalt i högerkolumnen.

Ett klick ner i listan

Vänstermenyn

När man klickar på rubrikerna i den liggande huvudmenyn under målgruppsflikarna öppnas en webbsida och med en meny till vänster. En liten pil till höger om en rubrik berättar att det finns en eller flera underrubriker, som visas när man klickar på rubriken.

När man klickar på en rubrik i vänstermenyn ska man alltid komma till en sida inom samma del av sidstrukturen. Länkar till andra delar av webbplatsen eller till andra webbplatser ska ligga i högerkolumnen eller i vissa fall i anslutning till texten på webbsidan.

Brödsmulorna

finns direkt ovanför sidorna och är klickbara. De visar hela sökvägen till sidan du gått till och du kan klicka dig tillbaks steg för steg till de föregående sidorna.

Länkar på webbsidorna

På många sidor finns länkar av olika slag i anslutning till texten eller i högerkolumnen. Det kan vara länkar till webbsidor i andra delar av ronneby.se eller till andra webbplatser. Det kan också vara länkar till dokument eller ljud-/filmfiler.

Länkar till andra webbplatser och till dokument öppnas normalt i nytt webbläsarfönster.