Belysning

Vilken lampa ska jag välja? Vad är det för skillnad på Halogen, lågenergilampor och LED-lampor?

Det beror på var lampan ska sitta. Välj halogen för platser där lampan inte brinner så länge men där du vill ha ljus snabbt (tex badrum). Välj istället lågenergilampor för platser där ljuset står och brinner långa stunder (observera att du måste välja en särskild dimbar).

Halogen2

HALOGEN

Halogenlampan är ett bra alternativ till glödlampan och som idag inte bara finns som spotlights utan även i varianter med glödlampsform och skruvsockel. De håller upp till två gånger längre än glödlampan, har liknande egenskaper och är dessutom helt dimbara.

Lågenergi

LÅGENERGI

Lågenergilampan håller 10 gånger längre än en glödlampa och finns också i dimbart och som sensorlampa. Lågenergilampan ska användas för platser där ljuset står på längre tider.

Lågenergi

LED

LED-lampan är på stark frammarsch och förväntas inom de närmaste åren bli den nya storsäljaren. LED-lampan håller upp till 25 000 timmar vilket är 25 gånger längre än glödlampan. Den här nya tekniken finns tillgänglig i de klassiska glödlampsformerna samt även som reflektorlampor, som kan användas istället för halogenspotlights.