Grundläggande nivå

Varmt välkommen till Vuxenutbildningen i Ronneby

Information till dig som ska studera på distans

För att starta den kurs du blivit antagen till behöver du aktivt delta vid första lektionstillfället samt följa de instruktioner som din lärare ger dig. Det är viktigt att du svarar din lärare på det mail som du får angående din kursstart så läraren vet att du tagit del av informationen.

 

 

Introduktionsfilm digitala verktyg:

IT-support
Behöver du hjälp med inloggning till ditt elevkonto? Eller har du andra frågor kring våra digitala verktyg? Kontakta vår it-tekniker Mahmoud Osman på: mahmoud.osman@edu.ronneby.se

Studiemedel
Från och med 1 juli det år du fyller 20 år kan du få studiemedel för studier vid vuxenutbildningen. Studiemedel beviljas senast det år du fyller 56 år. Rätten till studiemedel begränsas from det år du fyller 45 år. Studiemedel består av en bidragsdel och en lånedel. Du väljer själv om du vill ansöka om enbart bidraget och delar av eller hela lånet. Tänk på att du har ett begränsat antal veckor som du kan få studiemedel för studier på grundläggande-respektive gymnasienivå.

Information om Studiemedel på CSN:s hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så ansöker du studiemedel (film från CSN):

Länk till ansökan (e-tjänst): https://www.csn.se/logga-in.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studiestartsstöd
Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbetslösa kan få under en kortare tid för att läsa in en gymnasieutbildning och öka chanserna till jobb.

Information om studiestartsstöd på CSN:s hemsida. Länk till annan webbplats.

Boka tid med studie och yrkesvägledare för att ansöka om studiestartsstöd.