Takmålningar i Ronneby kyrka

En levande bild genom storytelling

Storytelling ger oss en djupare och mer levande bild av stad och kommun.
Historien är utgångspunkten. Historien om staden är en viktig del i modern stadskärneutveckling och inte minst för platsvarumärket. Här hittar man ofta det unika som inte finns någon annanstans. Det särskiljande. I storytelling utgör det grunden.

Storytelling, om att skapa en berättelse om en plats eller en produkt, att knyta emotionella band till sin målgrupp, ger ofta en positiv känsla. Genom information, evenemang och upplevelser som är kopplade till Ronnebys historia och framtid fördjupar vi bilden och berättelsen om kommunen. I förlängningen betyder det att vi skapar ambassadörer för vår stad.

Storytelling med historisk anknytning kombinerar vi med den framtida berättelsen, nybyggnation och satsningar som skapar nya värden för invånare, näringsliv och besökare.

Ronneby kommun är under stark utveckling och vi satsar stort inför framtiden. Växtkraft Ronneby, det samlade konceptet för samtliga byggprojekt, och vårt arbete med hållbarhet gör Ronneby kommun till en plats där gammalt och nytt möts och skapar platsunika upplevelser. Och vatten till exempel - en gemensam nämnare som oavbrutet dyker upp i genom tiderna.

Under sommaren 2023 genomfördes ett antal uppskattade dramatiserade vandringar i Ronneby stadskärna. Med hjälp av Ronneby Folkteaters skickliga skådespelare fick vi möta personer från 1654 och förflyttades till den hemska händelsen för Ronneby blodbad. Storytelling i ett nötskal, även om det är från en ruskig händelse sätter det stadens historia och utveckling i en spännande kontext.

 

PS! Hurra! Ronneby kommun blev utsedd till Sveriges bästa hållbara kommun i kategorin mellanstora och små städer år 2023!! Och år 2022 fick Ronneby kommun det fina priset Sveiges Landsbygdskommun!

Skådespelare, 4 stycken, klädda i tidstypiska kläder från 1654, tiden för Ronneby blodbad, bild från en dramatiserad vandring i Ronneby stadskärna