Julaktivitet på torget en kväll, torgets julgran i bakgrunden, ett hjärta i förgrunden, många människor i mörka siluetter

Fokusgrupp Utbud

Vi ska synliggöra det rika utbud som redan erbjuds i området och arbeta strategiskt för att utöka utbudet utifrån befintligt näringsliv och medborgarnas behov av service och tjänster. Aktiviteter i det offentliga rummet ska arrangeras återkommande och regelbundet i samverkan mellan det offentliga, ideella och privata. Arbetet ska präglas av glädje och mångfald. Kultur, konst och Ronnebys historia ska få en betydande plats i offentliga rummet. De skatter som i dag finns ska lyftas fram för alla att ta del av och känna stolthet över.

Här följer några exempel på Utbudsgruppens aktiviteter

Nattöppet, som numera heter Kvällsöppet, en återkommande aktivitet med lång tradition en kväll precis innan julhelgen. Ronneby torg fylls med UF-företagare, sång och musik, dans runt granen, lucia samt glögg och grillad korv förstås. Evenemanget drar årligen mycket folk. Det är då sista-minuten-klapparna köps då flera butiker har öppet lite längre och restaurangerna får fullt hus. Lions pryder hela infarterna och stadens gator med hundratals marschaller. Vackert!

UF-dagen har arrangerats under två år och lär bli ett återkommande event. De unga företagarna säljer sin produkter och eftermiddagen fylls på med musik och uppträden. Ett samarbete med Knut Hahn gymnasieskola.

Pumpor till Halloween till butikerna har ordnats av Utbudsgruppen.

Clownerna Mike & Kabom till sommargatans invigning var ett roligt inslag en eftermiddag på Ronneby Torg. De har sedan återkommit till Ronnebys event SommarTorget.

En digital Julkalender i Destination Ronneby-appen under pandemin.

Matbudet, en riktigt trevlig och mycket uppskattad service under pandemin. Genom hemsidan Matbudet beställde privatpersoner sin måltid från våra restauranger och fick den hemkörd av KRIF-medlemmar.

Digitala presentkort lanserades i Ronneby Handel & Intresseförening, nuvarande Ronneby Företagsgrupp. Presentkorten kan köpas på ICA Maxi och kan användas i ett 40-tal verksamheter i Ronneby.

Nätgallerian Handla Lokalt, kom till under pandemins andra våg. Här kunde Ronnebys butiker lägga upp sina produkter till försäljning och hemleverans. Nätgallerian upphörde dock när pandemin lättat till förmån för fysiska köp på plats i butik.