Nära, expansivt och med en stor portion livskvalitet - Ronneby Etableringsguide. Bild på kajak, industri, äldre stadsmiljö och kossor

Etableringsguiden

Nära. Expansivt. Livskvalitet. Med tre ord kan vi sammanfatta Ronneby kommuns egenskaper för dig som vill flytta hit men framför allt för dig som vill etablera din verksamhet i denna trivsamma del av Blekinge. Väl grundade i tradition av handel, produktion, teknik och innovation finns vi här, mitt i vårt landskap, med bara en timma till Stockholm och mindre än två timmar till Köpenhamn.

Faktum är att Ronneby kommun är väl placerat, från vår mittpunkt i Blekinge når vi ca 56 000 företag och 350 000 potentiella kunder. Inom en radie av 30 mil når vi ca 256 000 företag och 2,3 miljoner köpare.

Här finns bra boende i olika miljöer, utrymme för rekreation, kulturliv och en berikande fritid. Här ligger hållbarhet och miljö ständigt i fokus, med siktet inställt på att bli Sveriges första hållbara kommun. Vi utbyter idéer, utvecklar verksamheter inom näringslivet och gör investeringar i offentlig service. Här finns en plats för allt och alla.

Läs mer om möjligheterna i Etableringsguiden Pdf, 5.2 MB., som har fokus på restarurang och handel.