Artikeln publicerades 29 januari 2024

Vi söker drifttekniker

Vi söker Drifttekniker

Till avdelningen Fjärrvärme & Kyla söker vi driftpersonal som kommer att vara med i arbetet med att säkerställa driften på våra anläggningar och tillsammans med övriga inom avdelningen ansvara för att produktionsanläggningarna fungerar ur ett holistiskt synsätt. Ronneby är inne i en expansiv fas och tjänsten är en utökning för att möta framtidens behov.

Om tjänsten

Som Drifttekniker hos oss arbetar du tillsammans med kollegorna på avdelningen med övervakning, drift/underhåll och optimering. Vi har också en rad spännande initiativ bland annat småskalig kraftvärme för att producera förnybar el på två produktionsanläggningar.

Dina huvudsakliga ansvarsområden består av:

  • Optimering/effektivisering av produktionsanläggningar med avseende på ekonomi och miljö
  • Förebyggande och avhjälpande underhållsarbete i verksamheten
  • Arbetar aktivt med ständiga förbättringar som dokumenteras och följs upp
  • Bidrar till att verksamhetens uppsatta mål såsom kvalitet, effektivitet, leverans och personsäkerhet uppnås samt följa lagar, avtal och gällande skyddsföreskrifter
  • Arbeta enligt företagets riktlinjer och agera i linje med Miljötekniks mål, principer och värderingar samt stå upp för och följa i bolaget fattade beslut
  • Självständigt utföra tillsyn av våra produktionsanläggningar samt köra lastmaskin vid behov.

Rollen som Drifttekniker utgår från Sörbyverket i Ronneby. Tjänsten är dagtid med beredskap.

Om dig

Vi söker dig med erfarenhet från process- eller energiindustrin och med relevant teknisk utbildning. Du har god kännedom om olika systems påverkan på varandra såsom fjärrvärme och kyla. Har du även kunskap om automation, samt förbränningsteknik eller är certifierad pannoperatör så blir vi extra intresserade.

Vi vill att du har goda språkkunskaper i svenska och gärna även i engelska.
B-körkort är ett krav.

Vi tror att du trivs med att samverka för att lösa problem, har ett stort intresse och passion för teknik och är bekväm med dela med dig av dina kunskaper till organisationen. Du är också van att initiera egna aktiviteter och mindre projekt och ta eget ansvar för dessa. Du är en naturlig relationsbyggare som kommunicerar enkelt och tydligt och skapar ett klimat som främjar samarbete. Vi jobbar utifrån "laget före jaget".

Övrigt

Även du som är teknikintresserad och vill satsa på att utvecklas till drifttekniker inom kraft/värme är välkommen att söka tjänsten.

Du kommer att erbjudas intern- och extern utbildning för att bli certifierad pannoperatör. Utbildningsavtal tillämpas.

Ansökan

Eftersom vi tillämpar löpande urval och intervjuer sker löpande vill vi därför gärna att du inte väntar med att skicka in din ansökan.

Inför anställning ingår drogtest och utdrag ur brottsregistret i rekryteringsprocessen.

I rekryteringen samarbetar Ronneby Miljö & Teknik AB med BraPersonal Sverige AB.

Vi ser fram emot din ansökan!