Artikeln publicerades 7 augusti 2023

Vi söker driftpersonal

Driftpersonal sökes

Vi söker driftpersonal och även dig som vill satsa på utbildning för att bli drifttekniker

Ronneby Miljö & Teknik är mitt inne i ett målinriktat utvecklings- och förändringsarbete med att utveckla lösningar som är hållbara över tid – allt för att möta morgondagens behov. Vi har påbörjat vår digitaliseringsresa och ska nu ta nästa steg med att koppla ihop våra värmeproduktionsstationer och fjärrkyla-anläggning med den senaste tekniken.

Målet är en energieffektiv produktionsprocesss och säkerställa att kommuninvånarna får den bästa fjärrvärmeservicen och i förlängningen också ett hållbart och trivsamt Ronneby

Till avdelningen Fjärrvärme & Kyla söker vi driftpersonal som kommer att vara med i arbetet med att säkerställa driften på våra anläggningar och tillsammans med övriga inom avdelningen ansvara för att produktionsanläggningarna fungerar ur ett holistiskt synsätt.

Som drifttekniker hos oss arbetar du tillsammans med kollegorna på avdelningen med övervakning, drift/underhåll och optimering. Vi har också en rad spännande initiativ bland annat småskalig kraftvärme för att producera förnybar el på 2 produktionsanläggningar.

Dina huvudsakliga ansvarsområden består av:

  • Optimering/effektivisering av produktionsanläggningar med avseende på ekonomi och miljö
  • Förebyggande och avhjälpande underhållsarbete i verksamheten
  • Arbetar aktivt med ständiga förbättringar som dokumenteras och följs upp
  • Bidrar till att verksamhetens uppsatta mål såsom kvalitet, effektivitet, leverans och personsäkerhet uppnås samt följa lagar, avtal och gällande skyddsföreskrifter
  • Arbeta enligt företagets riktlinjer och agera i linje med Miljötekniks mål, principer och värderingar samt stå upp för och följa i bolaget fattade beslut
  • Självständigt utföra tillsyn av våra produktionsanläggningar samt köra lastmaskin vid behov.

Vi söker dig som har några års branscherfarenhet från process- eller energiindustrin. Du har god kännedom om olika systems påverkan på varandra såsom fjärrvärme och kyla.

Har du även kunskap om styr/regler-teknik, samt förbränningsteknik och automation eller är certifierad pannoperatör samt har digital kompetens blir vi extra intresserade.

Vi söker även dig som är teknikintresserad och vill satsa på att utvecklas till drifttekniker inom kraft/värme. Du kommer att erbjudas intern- och extern utbildning för att bli certifierad pannoperatör. Utbildningsavtal tillämpas.

Personliga egenskaper

Vi tror att du trivs med att samverka för att lösa problem, har ett stort intresse och passion för teknik, är bekväm med dela med dig av dina kunskaper till organisationen. Du är också van att initiera egna aktiviteter och mindre projekt och ta eget ansvar för dessa. Du är en naturlig relationsbyggare som kommunicerar enkelt och tydligt och skapar ett klimat som främjar samarbete.

Anställningsform och placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%

Beredskapstjänst kan ingå

Rollen som drifttekniker utgår från Sörbyverket i Ronneby.

Inför anställning ingår drogtest och utdrag ur brottsregistret i rekryteringsprocessen.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 2023-09-30. Tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsens slutdatum.

Du mailar din ansökan med CV och personligt brev till:

jobb@miljoteknik.ronneby.se

Välkommen med din ansökan!