Artikeln publicerades 16 september 2021

Driftpersonal till fjärrvärme

Driftpersonal till Fjärrvärme sökes

Ronneby Miljö & Teknik är mitt inne i ett målinriktat utvecklings- och förändringsarbete med att utveckla lösningar som är hållbara över tid – allt för att möta morgondagens behov. Vi har påbörjat vår digitaliseringsresa och ska nu ta nästa steg med att koppla ihop våra värmeproduktionsstationer och fjärrkyla-anläggning med den senaste tekniken. Målet är en energieffektiv produktionsprocess och säkerställa att kommuninvånarna får den bästa fjärrvärmeservicen och i förlängningen också ett hållbart och trivsamt Ronneby.

Till avdelningen Fjärrvärme & Kyla söker vi driftpersonal som kommer att vara med i arbetet med att säkerställa driften på våra anläggningar och tillsammans med övriga inom avdelningen ansvara för att produktionsanläggningarna fungerar ur ett holistiskt synsätt. Som tekniker/beredare hos oss arbetar du tillsammans med kollegorna på avdelningen med övervakning, drift/underhåll och optimering. Vi har också en rad spännande initiativ bland annat småskalig kraftvärme för att producera förnybar el på 2 produktionsanläggningar. Dina övriga ansvarsområden består.

Dina huvudsakliga ansvarsområden består av:

  • Optimering/effektivisering av produktionsanläggningar med avseende på ekonomi och miljö
  • Planera förebyggande och avhjälpande underhållsarbete i verksamheten
  • Arbetar aktivt med ständiga förbättringar som dokumenteras och följs upp
  • Bidrar till att verksamhetens uppsatta mål såsom kvalitet, effektivitet, leverans och personsäkerhet uppnås samt följa lagar, avtal och gällande skyddsföreskrifter
  • Arbeta enligt företagets riktlinjer och agera i linje med Miljötekniks mål, principer och värderingar samt stå upp för och följa i bolaget fattade beslut

Vi söker dig som har några års branscherfarenhet från process- eller energiindustrin och har jobbat med beredning. Du har god kännedom om olika systems påverkan på varandra såsom fjärrvärme och kyla. Har du även kunskap om styr/regler-teknik, samt förbränningsteknik och automation eller är certifierad pannoperatör samt har digital kompetens blir vi extra intresserade. Du kommer att erbjudas intern- och extern utbildning.

Personliga egenskaper

Vi tror att du trivs med att samverka för att lösa problem, har ett stort intresse för ordning och reda, är bekväm med att dela med dig av dina kunskaper till organisationen. Du är också van att initiera egna aktiviteter och mindre projekt och ta eget ansvar för dessa. Du är en naturlig relationsbyggare som kommunicerar enkelt och tydligt och skapar ett klimat som främjar samarbete.

Anställningsform och placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%

Beredskapstjänst kan ingå

Rollen som drifttekniker eller beredare utgår från Sörbyverket i Ronneby.

Inför anställning ingår drogtest och utdrag ur brottsregistret i rekryteringsprocessen.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 2021-11-01. Tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsens slutdatum.

Du mailar din ansökan med CV och personligt brev till:

jobb@miljoteknik.ronneby.se

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner

Facklig företrädare för Sveriges ingenjörer: Jonny Petersson, 0457-61 87 96 jonny.petersson@miljoteknik.ronneby.se

Vision: Angela Kristiansson, 0457- 61 82 62

Angela.kristiansson@miljoteknik.ronneby.se