Artikeln publicerades 20 mars 2020

Världsvattendagen 2020

Världsvattendagen 22 mars

Fira med att dricka ett glas kallt och gott vatten!
Världsvattendagen firas den 22 mars varje år för att uppmärksamma värdet av rent vatten och verka för en hållbar förvaltning av världens vattentillgångar.

Årets Världsvattendag har temat ”Vatten och hållbar utveckling” om vattnets roll för en global hållbar utveckling. Vi är alla beroende av att ha tillgång till rent vatten. Men rent vatten är ingen självklarhet. Det är därför viktigt att vi alla tar ansvar och slår vakt om vår gemensamma naturresurs: vatten, så att vi har tillgång till det även i framtiden.

​Ronneby Miljöteknik arbetar för en hållbar utveckling och en framtid med friskt vatten, rena sjöar och hav.

Vattnet hittar alltid tillbaka till dig

Kallt och klart vatten är bland det godaste som finns. Det är också världens viktigaste livsmedel. Därför är det viktigt att vi tänker oss för när vi spolar toaletten och hur vi diskar och tvättar. Det är bara kiss, bajs och toalettpapper som ska ner i toaletten. Annat ska sorteras till återvinning eller slängas i soppåsen. Med smarta val i vardagen bidrar du till friskt vatten, rena hav och sjöar. Vattnet ingår i ett evigt kretslopp, som vi alla är en del av. Tack för att du tar hand om det!

Information om världsvattendagen

Världsvattendagen instiftades av FN 1993 för att få människor i hela världen att uppmärksamma vikten av att verka för en hållbar förvaltning av världens vattentillgångar. Läs mer om världsvattendagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.