Artikeln publicerades 19 juli 2018

vattenbrist fortsätter

Akut vattenbrist fortsätter i kommunen

Igår, onsdag, fick kommunens vattenreserver äntligen njuta av lite regn men det hjälper tyvärr inte på långa vägar mot vår brist på dricksvatten.

Torkan har drabbat hela södra Sverige hårt och vi befarar långtgående konsekvenser. Bevattningsförbudet i stora delar av Ronneby kommun ger resultat men fortsatt återhållsamhet krävs. För att säkra tillgången på dricksvatten ända fram till senhösten, krävs det fortsatta åtgärder för att spara på vatten och att vi alla tar situationen på allvar.

Upplys gärna era familjemedlemmar, vänner, arbetskamrater och grannar om att det råder bevattningsförbud då vi tillsammans gör en stor skillnad!

Bevattningsförbudet innebär att det är förbjudet att använda vattenslang, spridare, högtryckstvätt eller på annat sätt nyttja dricksvatten i större mängd.
Dricksvattnet ska prioriteras för mat, dryck och hygien.

I Bräkne-Hoby, Backaryd, Eringsboda, Belganet och Hallabro råder det för tillfället inte något bevattningsförbud men det är lika viktigt att inte slösa och tänka vattensmart i de områdena. Fortsätter torkan och förbrukningen ökar kan det bli aktuellt med bevattningsförbud även där.

Se tips om hur du kan spara vatten här: Smarta vattentipslänk till annan webbplats

För ytterliggare ideér ta en titt på SVT's vattentips här: SVT spara vattenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster