Artikeln publicerades 10 december 2019

Ung Företagsamhet

Lär dig företagande på riktigt!

På Ekonomiprogrammet driver alla elever UF-företag under andra året. Som UF-företagare får du under ett läsår arbeta med ett företags alla delar.

Skolan arbetar med Ung Företagsamhet (UF) på Försäljnings- och serviceprogrammet (tidigare Handels- och administrationsprogrammet), Ekonomiprogrammet, Teknikprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Estetiska programmet. Vi erbjuder även UF som individuellt val till samtliga program.

Året som UF-företagare är en livsresa där du utvecklas bland annat genom att du får ta del av företagares erfarenheter och tips genom föreläsningar och personliga möten. Du möter rådgivare från näringslivet och du får möjlighet att delta i regionala, nationella och internationella mässor. På så sätt bygger du upp ett nätverk av kontaktpersoner som bidrar till ett lyckat UF-företag och du skaffar dig värdefull kunskap kring entreprenörskap och företagande.

När du slutfört ditt UF-företag får du ett intyg från Ung Företagsamhet som blir en merit på ditt framtida CV när du ska söka jobb.