IN1

Du som går första året på Industritekniska programmet ska välja:

  • inriktning Driftsäkerhet och underhåll, Produkt och maskinteknik eller Svetsteknik. Läs gärna mer om de olika inriktningarna på Skolverkets webbsidalänk till annan webbplats. Inriktning väljer du under rubriken "Övrigt" i Dexter.

  • ett antal programfördjupningskurser. Väljer du inriktningen Produkt och maskinteknik ska du välja programfördjupningskurser omfattande 900 poäng. Väljer du inriktning Driftsäkerhet och underhåll eller inriktning Svetsteknik ska du välja programfördjupningskurser omfattande 800 poäng. Det är viktigt att du diskuterar valen av programfördjupningskurser med dina programlärare. De är experter på kursinnehållet och vilka kurser som lämpar sig för de yrkeskunskaper du vill skaffa dig under din gymnasietid. Vill du läsa mer om kurserna, sök på kursnamn/kurskod på Skolverketlänk till annan webbplats

  • 100 poäng individuellt val. Du ska välja ett alternativ i första hand och ett i reserv. Överväg noga båda dessa val, det finns ingen garanti att du får ditt förstahandsalternativ. Läs mer om kurserna i kursutbudet under "Gör dina val" här till höger. Omval medges ej!

Om du vill kan du också välja till Moderna språk.

Planerar du att få grundläggande högskolebehörighet?

Då behöver du välja till och läsa kurser som inte ingår i ditt program. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet ska du därför se till att nu välja Engelska 6 som en av dina programfördjupningskurser och Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 som individuellt val.