Artikeln publicerades 8 februari 2019

Ekonomerna hemkomna från Hamburg

Nu har våra ekonomielever från årskurs 3 kommit tillbaka efter ett spännande studiebesök i Hamburg.

Första dagen var fullspäckad med inblick i häftiga och innovativa butikskoncept och ett fascinerande företagsbesök hos Lufthansa Technik där de fick en imponerande rundtur på området.

De träffade också Sonja Schelbach, ägare till Stückgut Hamburg (https://www.stueckgut-hamburg.de/länk till annan webbplats), och Silke Jansohn, marknadsföringsansvarig på Horst (http://www.horst.com/länk till annan webbplats)

Under den andra dagen fick ekonomerna pitcha sina UF företag i en workshop med tyska entreprenörer medan våra elever som läser tyska hade möjlighet att delta i undervisning tillsammans med sina värdelever. På eftermiddagen var vi på studiebesök hos Schwarzkopf Professional och lärde oss allt om produktutvecklingsprocessen från idé till färdig produkt.

På tredje dagen i Hamburg stod det sightseeing på schemat. Speicherstadt i Hamburgs hamn med dess gamla lagerhus och den nybyggda Hafencity med sin imponerande konserthall ”Elbphilharmonie” var några av de viktigaste besöksmålen. På eftermiddagen hade vi tid för shopping på Jungfernstieg och Möckebergstrasse.

Vi avslutade dagen med en gemensam middag tillsammans med våra tyska värdelever och kollegor. Så trevligt!

Studieresa i Hamburg
Studieresa i Hamburg
Studieresa i Hamburg