Artikeln publicerades 29 oktober 2014

Backsippan presenteras på byggmässa i Barcelona

Ronneby kommun på plats i Barcelona. I dagarna var medarbetare från Ronneby kommun i Barcelona för att presentera den nybyggda förskolan Backsippan vid världens största mässa för hållbart byggande. World Sustainable Building 2014, som mässan heter, är en serie konferenser som fokuserar på hållbart byggande. Mässan har besökare från hela världen inom företag och offentlig verksamhet, såväl som forskare och politiker.

2014-10-29. Medverkan vid konferensen var en del av det utnämnandet som Backsippan fick tidigare i våras av Sweden Green Building Council i kategorin nybyggnationer. På mässan visades totalt 10 svenska byggnads- och stadsdelsprojekt upp som exempel på det främsta Sverige har att erbjuda inom hållbart byggande. Därmed är Tekniska förvaltningens arkitekt, Zijad Bico, i gott sällskap med välrenommerade arkitektbyråer.

Motiveringen till utnämnelsen var att förskolan tar hänsyn till barns vardag i planerandet av byggandet där man reducerar kemikalierna i miljön. Den låga energiförbrukningen och användandet av solceller var också en bidragande faktor. – Det är roligt att få erkännande för att det arbete vi har gjort ger så gott resultat, säger William Lavesson, projektledare investeringsansvarig på Tekniska förvaltningen i Ronneby kommun. – Detta bekräftar att Ronneby kommun är på rätt väg när vi inspireras av Cradle to Cradle® för att bygga hälsosamt och miljövänligt.

 

Medarbetare från Tekniska förvaltningen och Cefur har åkt ner till mässan för att presentera Backsippan. Genom presentationer i en mässmonter och via föredrag kommer resten av världen att få se och höra hur Ronneby kommun arbetar för en hållbar vardag och framtid för sina invånare.

 

På bilden (från vänster): Zijad Bico,Magnus Graad,William Lavesson, Martina Lindgren.

http://www.wsb14barcelona.org/ Länk till annan webbplats.