Djur - Häst

Du får en bred bas att stå på inom ridsportens grenar och stor kunskap om hästen när du läser hästinriktningen.

På vår hästutbildning tar vi vara på just din talang!

Du får en bred bas att stå på inom ridsportens grenar och stor kunskap om hästen.

Under år 1 lägger vi grunden inom ridningen, körningen och hästkunskapen genom vår kompetenta lärarkår bestående av en diplomerad ridlärare, med mångårig yrkesverksamhet inom både dressyr och hoppning, och en körlärare med meriter i svårklass och landslagskusk.

I år 2 och 3 väljer man att fördjupa sig inom antingen ridning eller körning. Där ges möjlighet att inrikta sig på dressyr, hoppning och terräng i den mån kunskapsmålen tillåter. I körningen får du en bred bas om de olika grenarna inom körning och dess olika anspänningar. Även här kan du fördjupa dig inom sportkörning, brukskörning eller tömkörning.

I slutet av år 3 är målet att man ska avlägga hästskötarexamen.

Efter 3 år hos oss kan du bland annat välja att gå vidare till Hippologen på Strömsholm och Flyinge eller Kuskutbildningen på Wången.

Du kan också välja att kombinera Naturvetenskaplig linje med häst. Ett härligt sätt att koppla ihop dina studier med kemi, fysik m.m.

Har du egen häst och vill ta med den? Inga problem, då skolan har ett privatstall med 8 platser!
Kostnaden är 1000: - i månaden och för det får du boxplats, strö och ensilage. Vid frågor kontakta Annika på annika.olsson@ronneby.se