Artikeln publicerades 10 juni 2022

Trygga och säkra områden viktigt för oss

Våra hyresgästers ska vara nöjda och trivas i sina lokaler och med oss. I vår senaste kundundersökning fick vi medelbetyget 8,9 av 10 möjliga - vilket vi är jätteglada för! Tyvärr kunde vi även se att några hyresgäster känner en viss otrygghet.

Vi har tagit tag i detta och inlett ett samarbete med kommunpolisen och Ronneby kommuns brottsförebyggande råd BRÅ.

Polisen jobbar efter ett färgschema – grönt område är ett lugnt område och prioriteras inte när man patrullerar, orange och röda områden är områden där polisanmälan gjorts och de får fler besök. Det är därför viktigt att man anmäler bus och brott så att problemen tydliggörs och BRÅ och polisen kan arbeta med att trygga säkerheten. När vi anmäler kommer vi dessutom högre upp i rankingen och ”ändrar färg” för mer bevakning.

Vi bifogar de kontaktuppgifter vi fått från polisen och tipsar om att det är väldigt enkelt att göra en anmälan via webben. Vill man inte göra en polisanmälan kan man mejla Bibbi Rönnlund på BRÅ så att kommunen får koll på hur tryggheten fungerar i området.

Kontaktvägar till polisen:

  • I de fall det är ett pågående brott ring 112! Var beredd på att svara på frågor om vad som har hänt och försök att beskriva var du befinner dig så detaljerat som möjligt.
  • Är det inte ett pågående brott så ring 114 14. Via 114 14 kan du komma i kontakt med Ledningscentralen, göra en anmälan eller lämna tips.
  • Det går också bra att gå in på polisens hemsida polisen.se. Där kan du göra anmälan och lämna tips.

Klicka här för att anmäla brott till polisen via webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kopiera in adressen: https://etjanster.polisen.se/eanmalan/skadegorelse/

Bibbi Rönnlund, trygghetssamordnare BRÅ når du på: bibbi.ronnlund@ronneby.se

Polisen på besök i Kallinge Företagscenter

Polisen på besök i Kallinge Företagscenter