Artikeln publicerades 11 mars 2022

Skyddsrum

Skyddsrum och krisberedskap

ABRI har skyddsrum i kvarteret Telefonen, Kallinge Företagscenter, Häggatorp, Bredåkra och i kvarteret Hantverkaren - totalt sex stycken. Information om var skyddsrummen ligger hittar du på MSBs skyddsrumskarta och mestadels finns rummen även utmärkta på fastighetens fasad.

I fredstid får skyddsrum användas för andra ändamål, exempelvis som förråd. Fredsanvändningen av lokalen får inte bli mer komplicerad än att man kan genomföra fortlöpande underhåll och inspektion, samt att det är möjligt att ställa i ordning skyddsrummet inom två dygn vid behov. Just nu står några av våra skyddsrum tomma och några hyr vi ut till förråd.

För att snabbt kunna ändra om lokalen från förråd till skyddsrum ber vi dig som hyresgäst att om möjligt ställa dina förvarade saker på lastpallar. Det hjälper oss att enkelt flytta dem om det uppstår en krissituation. Har du inte egen tillgång till pallar – hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Hitta Sveriges alla skyddsrum på MSBs skyddsrumskarta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ronneby kommun om kris och beredskap

Oavsett hur bra förberett ett samhälle är så kan det hända oförutsedda händelser som kan göra så att el, vatten och värme inte fungerar. Vi är alla ansvariga för vår egen överlevnad och behöver förbereda oss för att klara oss i minst 72 timmar.

Här finns information från Ronneby kommun om kris och beredskap. Öppnas i nytt fönster.