Artikeln publicerades 25 januari 2017

Därför vill de satsa i Ronneby Kommun

Ronneby är staden där mycket händer. De senaste åren har Ronneby klättrat från botten till toppen i Svenskt näringslivs årliga mätning av företagsklimat. Areff är ett av företagen som vuxit rejält, läs om deras resa och varför de valt att satsa i Ronneby.

Ronneby är staden där mycket händer. De senaste åren har Ronneby klättrat från botten till toppen i Svenskt näringslivs årliga mätning av företagsklimat.

Areff är ett av företagen som vuxit rejält, läs om deras resa och varför de valt att satsa i Ronneby.

Nu rör det på sig på allvar, säger Bernt Karlsson, vars företag har vuxit rejält efter flytten tillbaka till Ronneby.

Bara senaste halvåret har Ronneby uppmärksammats flera gånger i riksmedia för polisbrist, storbråk och gängbrottslighet. Även om Ronneby dras med högre arbetslöshet än övriga länet, växer både företagande och besöksnäring.

2009 blev Ronneby sist rankad i Svenskt näringslivs årliga mätning av företagsklimatet. Det blev en smäll, som satte i gång en rad nya sätt att jobba på näringslivskontoret och i kommunen. Varje år görs en mängd företagsbesök. Det görs också satsningar på ungt entreprenörskap.

Sju år senare har Ronneby klättrat i undersökningen till bäst i Blekinge.

– Vi trivs i Ronneby och vill vara här för att det är ändamålsenligt för företaget, säger Bernt Karlsson, vd för säkerhetsföretaget Areff.

Besöksadress

AB Ronneby Industrifastigheter
Fridhemsvägen 15
372 38 Ronneby

Fakturaadress

AB Ronneby industrifastigheter
Fakturaskanning
372 80 Ronneby

abrifaktura@abri.se

Kontakta oss

Telefon
0457-61 87 00

E-post
info@abri.se

Orgnummer

556077-1072

Abri i sociala medier


ABRI är den största hyresvärden för kommersiella lokaler i Ronneby kommun. Vi erbjuder service dygnet runt och håller hög flexibilitet vid lokalanpassningar.