Anmälan - Ronneby hjälper

Tillhör du en organisation eller förening som vill hjälpa till?

Här kan du anmäla er organisation eller förening och berätta på vilket sätt ni kan hjälpa till. Vi rekommenderar även att du som privatperson engagerar dig i någon av frivillig-organisationerna. Din hjälp behövs! Anmälan hjälper oss att föra samman din organisation eller förening med de som är i behov av stöd.

Vår grundläggande princip är att det inte utgår någon ersättning från kommunen. Engagemanget bygger på frivillighet.

Affisch i A3-format med information om Ronneby hjälper för nedladdning och spridning.PDF

Läs igenom förutsättningarna först innan du fyller i formuläret.

Kriterier för att vara en hjälpande organisation

  • Vid ärenden som kräver inköp av varor ska betalning ske efter att varorna har levererats. Vissa affärer har möjligheten att fakturera eller ta emot swish-betalning, se information per per butik nedan. Kommunen accepterar inte att parterna tillämpar förskottsbetalning.
  • Organisationen får inte ta emot gåvor eller ersättning för det utförda arbetet.
  • De som hjälper till ska vara i åldern 18-65 år.

Rutiner vid kontakt med hjälpsökande

  • Vara frisk
  • Hålla avstånd, rekommenderat 1,5 meter
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten ofta
  • Använda handskar
  • Vid ärende - lämna varan vid dörren.

Vid leverans av varor

För att den som är beställare ska känna sig trygg med er som levererar varorna, kommer en särskild kod att ges till er och beställaren av tjänsten, så att ni kan identifiera er den vägen. Ni som levererar ska ange koden och den som tar emot varorna ska bekräfta att koden är rätt.

Rutiner för livsmedelsbutiker

Här har vi samlat tillgängliga livsmedelsbutiker och de förutsättningar för beställning och upphämtning av livsmedelsvaror som gäller för just den butiken. Ytterligare butiker kan komma till.

Backaryd, ICA nära: De som bor i upptagningsområde Backaryd, Hallabro, Belganet och Ettebro kan ringa in beställning till affären. Varorna levereras genom att personal kommer ut och ställer in dem i bilen. Ingen fakturering sker utan betalning sker via kort eller kontanter. Affärspersonalen kör även ut varor men är i det begränsade utifrån egen bemanning.

Maxi Ronneby: Här kan du handla som kund på nätet och bli fakturerad. Beställningen görs endast via nätet på deras hemsida Maxi Ronnebylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Varorna hämtas sedan upp på baksidan av butiken.

Willys Ronneby: Går inte att beställa av eftersom de inte plockar ihop varor eller fakturerar.

Johannishus, ICA: Ringer in och beställer direkt till butiken. Butiken kör själva ut varorna. Betalning sker via faktura, kort eller Swish. Har upptagningsområde från kommungränsen mot Hasslö till Ekenäs.

Kallinge: Ring in och beställ till Coop. De fakturerar kunden.

Leverans av varor sker på tid som den hjälpande organisationens medlemmar kan ställa upp på, det vill säga i förekommande fall utanför normal arbetstid.

Rutiner för hämtning av medicin

Omfattar den önskade hjälpen hämtning av medicin krävs det att den hjälpbehövande har fyllt i en fullmakt och lämnat in till det valda apoteket. Alternativt att den hjälpande först åker till den hjälpbehövande för att hämta legitimation. Därefter hämtas medicinen och körs hem till den hjälpbehövande.

Länk till webbsida med information om fullmakt till Apotek Hjärtatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Länk till webbsida med information om fullmakt Apotek Kronanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Länk till webbsida med information om fullmakt Apoteksgruppenlänk till annan webbplats

För att få medicinkostnaden på faktura krävs ett apotekskonto på PayEx. Om PayEx-konto saknas kan det ordnas via en blankettPDF som fylls i av hjälpbehövande och lämnas på apoteket i samband med uthämtning av medicin. Detta gäller för Apoteksgruppen, Apotek Kronan och Apotek Hjärtat i Ronneby.

Blankett - Ansökan om ApotekskontoPDF

Instruktioner anmälningsformulär

Observera att e-post adress behövs för att fylla i anmälningsblanketten. Fyll i uppgifterna nedan. En blå stjärna efter rubriken innebär att du måste lämna svar på frågan för att komma vidare. När alla frågor är besvarade skickar du in din organisations anmälan beställning genom att klicka på knappen "Skicka in anmälan". Om du inte kan skicka in formuläret är en eller flera obligatoriska frågor inte besvarade. Efter att formuläret är inskickat får du en bekräftelse till din e-post adress på att din anmälan har gått iväg. Sedan blir din organisation kontaktad när behov uppstår.

Om du har problem med din anmälan kontakta: Philip Mellberg philip.mellberg@ronneby.se

Telefonsupport

Behöver du hjälp med formuläret eller något annat kopplat till Ronneby hjälper kan du ringa Ronneby kommuns växel och be att få tala med samordnarna för Ronneby hjälper.

Telefonnummer 0457-61 80 00

Telefontider Ronneby hjälper vardagar måndag - fredag (ej röda dagar)
kl. 10-12 och 13-15.

Anmälningsformulär

Vi vill gärna hjälp till med (flera val möjliga): * (obligatorisk)
Vi vill gärna hjälp till med (flera val möjliga):


Var kan ni hjälpa till? (flera val möjliga) * (obligatorisk)
Var kan ni hjälpa till? (flera val möjliga)


Vilka språk förutom svenska behärskar din organisation? (flera val möjliga)
Vilka språk förutom svenska behärskar din organisation? (flera val möjliga)
Får vi hänvisa engagerade invånare att anmäla sig till er organisation? * (obligatorisk)
Får vi hänvisa engagerade invånare att anmäla sig till er organisation?


Ronneby kommuns behandling av personuppgifter
Vi samlar in personuppgifter via din anmälning av tjänst i formuläret här och behöver spara och behandla personuppgifter om dig för att kunna matcha er med behövande i Ronneby hjälper. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter. De rättsliga grunderna för att behandla dina personuppgifter är till en uppgift av allmänt intresse. Dina uppgifter kommer att sparas i två år. De personuppgifter vi behandlar om dig delas med anställda i Ronneby kommun och den organisation/förening som kommer att hjälpa dig. Däremot kommer vi aldrig att överföra dina uppgifter till ett land utanför EU. Personuppgiftsansvarig är Kommunstyrelsen, Ronneby kommun. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på kommunikation@ronneby.se eller 0457-61 80 00. Du når vårt dataskyddsombud på mathias.kagell@ronneby.se. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.
Läs mer om dina rättigheter och hur Ronneby kommun behandlar personuppgifter här.öppnas i nytt fönster