Här kan du som privatperson få hjälp

Tillhör du en riskgrupp och behöver hjälp med köp/leverans av mat och/eller apoteksvaror?

Genom att fylla i formuläret nedan och skicka in beställningen till oss, kan du få hjälp med inköp av livsmedel och/eller medicin.

Beställningen kommer sedan att matchas mot en en organisation eller förening som hjälpa dig att få din leverans.

Läs igenom förutsättningarna först innan du fyller i formuläret.

Vid leverans av varor

För att du som beställare ska känna dig trygg med den som levererar varorna, kommer en särskild kod att ges till dig och leverantören, så att ni kan identifiera er den vägen. Leverantören skall ange koden och du ska kontrollera att det är rätt.

Rutiner för livsmedelsbutiker

Här har vi samlat tillgängliga livsmedelsbutiker och de förutsättningar för beställning och upphämtning av livsmedelsvaror som gäller för just den butiken. Ytterligare butiker kan komma till.

Backaryd, ICA nära: De som bor i upptagningsområde Backaryd, Hallabro, Belganet och Ettebro kan ringa in beställning till affären. Varorna levereras genom att personal kommer ut och ställer in dem i bilen. Ingen fakturering sker utan betalning sker via kort eller kontanter. Affärspersonalen kör även ut varor men är i det begränsade utifrån egen bemanning.

Maxi Ronneby: Här kan du handla som kund på nätet och bli fakturerad. Beställningen görs endast via nätet på deras hemsida Maxi Ronnebylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Varorna hämtas sedan upp på baksidan av butiken.

Willys Ronneby: Går inte att beställa av eftersom de inte plockar ihop varor eller fakturerar.

Johannishus, ICA: Ringer in och beställer direkt till butiken. Butiken kör själva ut varorna. Betalning sker via faktura, kort eller Swish. Har upptagningsområde från kommungränsen mot Hasslö till Ekenäs.

Kallinge: Ring in och beställ till Coop. De fakturerar kunden.

Leverans av varor sker på tid som den hjälpande organisationens medlemmar kan ställa upp på, det vill säga i förekommande fall, utanför normal arbetstid.

Rutiner för hämtning av medicin

Behöver du hjälp med att hämta medicin? För att du inte ska behöva lämna ifrån dig din legitimation kan du i stället fylla i en fullmakt och lämna in till ditt valda apotek. Länkar till fullmakterna till apoteken i Ronneby finns nedan. Fyll i och skriv ut och lämna in till apoteket. Det andra alternativet är att den hjälpande först kommer hem och hämtar din legitimation, åker och hämtar ut din medicin och sedan levererar den tillsammans med din legitimation hem till dig.

Länk till webbsida med information om fullmakt till Apotek Hjärtatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Länk till webbsida med information om fullmakt Apotek Kronanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Länk till webbsida med information om fullmakt Apoteksgruppenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För att få medicinkostnaden på faktura krävs ett apotekskonto på PayEx. Om PayEx-konto saknas kan det ordnas via en blankettPDF som fylls i av hjälpbehövande och lämnas på apoteket i samband med uthämtning av medicin. Detta gäller för Apoteksgruppen, Apotek Kronan och Apotek Hjärtat i Ronneby.

Blankett - Ansökan om ApotekskontoPDF

Instruktioner beställningsformulär

Observera att en e-post adress måste anges för att komplettera beställningen!

Fyll i uppgifterna nedan. En blå stjärna efter rubriken innebär att du måste lämna svar på frågan för att komma vidare. När alla frågor är besvarade skickar du in din beställning genom att klicka på knappen "Skicka beställning". Om du inte kan skicka iväg din beställningen är en eller flera obligatoriska frågor (med blå stjärna) inte besvarade. Efter inskickad beställning får du en bekräftelse till din e-post adress på att din anmälan har gått iväg. Sedan blir du kontaktad av kordinatorn för Ronneby hjälper.

Om du har problem med din beställning kontakta: navigatorcentrum@ronneby.se

Telefonsupport

Behöver du hjälp med formuläret eller något annat kopplat till Ronneby hjälper kan du ringa Ronneby kommuns växel och be att få tala med samordnarna för Ronneby hjälper.

Telefonnummer 0457-61 80 00

Telefontider Ronneby hjälper:
vardagar måndag - fredag (ej röda dagar)
kl. 10-12 och 13-15. 

Beställningsformulär

Ditt behov av hjälp * (obligatorisk)
Ditt behov av hjälp


Om du har behov av medicin har du lämnat in en fullmakt till valt apotek? * (obligatorisk)
Om du har behov av medicin har du lämnat in en fullmakt till valt apotek?Om du har behov av medicin har du skapat ett PayEx-konto? * (obligatorisk)
Om du har behov av medicin har du skapat ett PayEx-konto?Tllhör du någon riskgrupp för det nya coronaviruset? * (obligatorisk)
Tllhör du någon riskgrupp för det nya coronaviruset?I vilket område bor du? * (obligatorisk)
I vilket område bor du?


Vilken språk förutom svenska talar du?
Vilken språk förutom svenska talar du?


Personuppgifter
Personuppgifter
Får vi vidarebefordra din information till lämplig frivillig organisation som finns på vår webbsida? * (obligatorisk)
Får vi vidarebefordra din information till lämplig frivillig organisation som finns på vår webbsida?Ronneby kommuns behandling av personuppgifter

Vi samlar in personuppgifter via din beställning av tjänst i formuläret här och behöver spara och behandla personuppgifter om dig för att kunna hantera din beställning till Ronneby hjälper. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter. De rättsliga grunderna för att behandla dina personuppgifter är till en uppgift av allmänt intresse. Dina uppgifter kommer att sparas i två år. De personuppgifter vi behandlar om dig delas med anställda i Ronneby kommun och den organisation/förening som kommer att hjälpa dig. Däremot kommer vi aldrig att överföra dina uppgifter till ett land utanför EU. Personuppgiftsansvarig är Kommunstyrelsen, Ronneby kommun. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på kommunikation@ronneby.se eller 0457-61 80 00. Du når vårt dataskyddsombud på mathias.kagell@ronneby.se. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.
Läs mer om dina rättigheter och hur Ronneby kommun behandlar personuppgifter här.öppnas i nytt fönster