Uppleva & göra

Från och med den 29 september finns inga särskilda råd, rekommendationer eller föreskrifter för idrottsföreningar och träningsanläggningar, körverksamhet och liknande.

Fortsätt att följa råden

Du har som enskild fortfarande ett ansvar för att vara vaksam på symtom. Om du får symtom bör du stanna hemma, testa dig och undvika att träffa andra. Det gäller både dig som är vaccinerad och dig som är ovaccinerad. Därför ska du stanna hemma och testa dig vid symtom.

Hemester Länk till annan webbplats.

Naturen bjuder på härliga aktiviteter utomhus - året runt. Det finns många fina möjligheter att hemestra och handla lokalt, som är tryggt både för dig och dina nära och kära. Ta del av våra tips på utflyktsmål och aktiviteter som passar även i coronatider.

Kommunala idrottsanläggningar

Kommunala anläggningar, både inomhus och utomhus, är åter bokningsbara för alla åldrar och aktörer, även för matcher och tävlingar. Alla tidigare begränsningar upphör att gälla den 29 september.

Läs aktuellt beslut från Ronneby kommun här. Länk till annan webbplats.

Simhallar

Från 6 september 2021 är det åter möjligt att morgonsimma i Ronneby simall. 15 september 2021 öppnas simhallarna för allmänt bad, motionssim och pensionärsbad i både Kallinge och Ronneby. Mer info om tider och priser hittar du här.

Fritidsgårdarna är öppna

Fritidsgårdarna bedriver verksamhet utomhus, digitalt och under säkra former även inomhus. .Följ deras aktiviteter i sociala medier, främst på Instagram där varje fritidsgård har ett eget konto.

Mer info och kontaktuppgifter hittar du här.

Biblioteken är öppna

Stadsbiblioteket och filialbiblioteken i Ronneby kommun är öppna för besökare. Information om öppettider hittar du på bibliotekens hemsida. Länk till annan webbplats.

Kulturcentrum håller öppet

Kulturcentrum håller öppet för besökare.

Läs mer om aktuella utställningar och öppettider här.

Åter möjligt att hyra kommunala lokaler för privatpersoner

Sedan 1 juli 2021 är det åter möjligt att hyra kommunala lokaler för även privata tillställningar. Dock uppmanas den som vill hyra lokalen att göra en riskbedömning och att man följer gällande lagstiftning, till exempel pandemilagen och de allmänna råden. För att skicka en bokningsförfrågan och få mer information kan du enkelt mejla till fritidkultur@ronneby.se.

Det går till exempel att hyra:

  • Aulan på Snäckebacksskolan
  • Samlingssal samt kalasrum på Vidablick
  • Hörsalen på Kulturcentrum
  • Svarta lådan på Bruket
  • Konferensrum i sporthallen Ronneby
  • VIP på Soft Center Arena

Läs mer om vad som gäller för privata fester hos Länsstyrelsen Blekinge. Länk till annan webbplats.