Frivilliga hjälpinsatser

Ronneby kommun har förberett sig för att kunna hjälpa människor på flykt från Ukraina. Många privatpersoner och frivilligorganisationer vill hjälpa till. Vi tar även emot intresseanmälningar för familjehem.

Erbjudanden om hjälp (boende, språkhjälp, arbetstid, transport osv)

Vill du bidra med frivilliginsatser är du välkommen att anmäla det genom att fylla i en digital blankett som du når genom att klicka på den blåa knappen längre ner på denna sida.

Exempel på stöd som kanske kan komma att efterfrågas om det kommer många flyktingar är språkhjälp, hjälp med husrum, transporter, kläder och hygienartiklar eller egen tid i form av olika arbetsinsatser.

Det är viktigt att betona att Ronneby kommun inte kan ta emot kläder, mat eller andra saker, utan vi erbjuder genom FRG en samordning av hjälpinsatser från enskilda så att det vid behov snabbt ska gå att matcha ihop behov och stöd.

Vill du hjälpa ett ensamkommande barn från Ukraina?

Just nu ser behovet ut att öka för familjehem då det kan komma många barn till Sverige som behöver hjälp. Vill du göra skillnad för ett barn eller ungdom? Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara familjehem. Genom att klicka på den blåa knappen nedanför kommer du till en e-tjänst där du kan anmäla ditt intresse att vara familjehem. När din intresseanmälan kommit in kontaktar vi dig för vidare information.