Det har kan du göra

Det är många som vill hjälpa till. Därför har vi samlat några tips.

Vänd dig till hjälporganisationer

Ronneby kommun har i dagsläget inte behov av mat, kläder och privatbostäder för uthyrning. Flera frivilligorganisationer tar emot gåvor och pengar för stöd till de drabbade i Ukraina och samordnar olika hjälpinsatser.

Anmäl dig som familjehem

Just nu ser behovet ut att öka för familjehem då det kan komma många barn hit som behöver hjälp. Vill du göra skillnad för ett barn eller ungdom? Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara familjehem och anmäla ditt intresse. När din intresseanmälan kommit in kontaktar vi dig för vidare information.

Se över egen beredskap

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSB) broschyr ”Om kriget eller krisen kommer” handlar om hur vi ska bli bättre förbereda på till exempel allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter. Broschyren Om krisen eller kriget kommer (msb.se) Länk till annan webbplats.. Även på kommunens hemsida får du bra tips hur du kan förbereda dig för eventuella samhällsstörningar. Läs mer under "kris och beredskap" här.

Du kan också börja följa Ronneby kommun på Facebook Länk till annan webbplats. för mer och snabb information.

Var källkritisk!

Du kan hjälpa till att förhindra ryktesspridning och spekulationer genom att vara källkritisk och inte dela osäker information. Läs mer på krisinformation.se. Länk till annan webbplats.