Artikeln publicerades 29 januari 2024

Nattvandrare sökes

Föreningar och intresserade privatpersoner kan bidra till att öka trygghetskänslan genom att nattvandra i centrala Ronneby och Kallinge. I mars anordnas två nya utbildningstillfällen för dig som vill vara med även 2024.

Bilden visar två personers rygg. Personerna har orangea jackor på sig med texten "nattvandrande föreningar i Ronneby kommun"

Nattvandrare rör sig i centrala Ronneby och Kallinge för att vara vuxna förebilder och ge stöd och trygghet när ungdomar är ute på kvällar och helger.

– Nattvandrande föreningar gör en viktig och uppskattad insats för tryggheten i kommunen, säger kommunpolisen Anna Johansson.

Vill du vara med?

Samtliga Ronnebys föreningar och intresserad allmänhet är välkommen att delta i nattvandringarna som ska bidra till ökad trygghet i centrum och runt om i kommunen. Som tack för insatsen får föreningen 2 500 kronor till sin verksamhet per vandringstillfälle. Intresserade privatpersoner vandrar ideellt, utan ersättning.

Inför 2024 års nattvandring bjuder vi till en informationskväll där representanter från kommunen och Polisen presenterar upplägget för nattvandringarna och informerar om förhållningssätt och ansvar i samband med dessa. Informationskvällen är obligatorisk att delta på om er förening vill nattvandra.

Varje förening behöver engagera minst fyra personer minst 25 år gamla vid respektive nattvandringstillfälle.

Om föreningen tidigare har nattvandrat räcker det att föreningen skickar en representant till informationsmötet. Om föreningen är ny i sammanhanget behöver minst två representanter från föreningen delta.

Anmälan krävs!

Obligatorisk informationsmöte om nattvandring 2024

Datum: 5 mars 2024

Tid: kl 18

Plats: Brukets fritidsgård

Anmäl ditt deltagande

Ange antal deltagare vid anmälan eftersom vi bjuder på fika.

Anmäl dig/er till: bibbi.ronnlund@ronneby.se så snart som möjligt!