Artikeln publicerades 27 september 2022

Tiden och återfödelse är temat för årets Seniordag

Tre kvinnor ler mot kameran

Del av arbetsgruppen som samordnar årets Seniordag. Från vänster: Carina, Ann-Charlotte och Marona. Alla arbetar som aktivitetssamordnare inom Vård- och omsorgsförvaltningen.

Seniordagen har anordnats av Vård- och omsorgsförvaltningen sedan åtminstone 2007 och gör nu comeback efter två års uppehåll pga pandemin. Det blir underhållning, föreläsningar och utställning där över tjugo utställare redan inbokade.

Den 20 oktober återuppstår Seniordagen på Blekinge Convention Center i Ronneby efter två års frånvaro med intressanta föreläsare, musik, mat och ett brett spektrum av utställare.

Seniordagen öppnar med mingel i utställningshallen klockan 09.30 och inleds cirka 10.20 av Sara Blixt, ordförande i vård och omsorgsnämnden och Maria Appelskog, förvaltningschef. Geolog Jan Mikaelsson tar sedan med besökarna på en resa i tiden. Under dagen tar även kommunens konsumentvägledare Niclas Sturesson ordet och bjuder på matnyttig konsumentkunskap.

Jag kommer bland annat att prata om vad som är bra att tänka på när man blir uppringd av telefonförsäljare och hur man kan skydda sig mot telefonbedrägerier, säger Niclas Sturesson

På förmiddagen står Hasse Alerstedt för musikunderhållningen och Kjell Andersson & Sleifen från Sveriges Kultband underhåller på eftermiddagen fram till att Seniordagen avslutas klockan 15.00.

Bland redan anmälda utställare finns till exempel blåljusverksamhet som mobila polisen och räddningstjänsten, gym, golfklubb, pensionärsföreningar, företag som erbjuder hemtjänst eller seniorboenden, försäkringsbolag och Blekingetrafiken, såväl som kommunala instanser som rehabteamet och biståndshandläggarna med flera.

Till lunch serveras det kroppkakor, en rätt som har serverats alla år på Seniordagen, förutom vid ett tillfälle.

Att det blir kroppkakor i år beslutades av vår arbetsgrupp som består av representanter från pensionärsorganisationerna och oss samordnare. Men det finns även vegetariskt alternativ och specialkost till dem som anmäler önskemål eller behov av det, säger Carina Lagerlund, aktivitetssamordnare på Vård och omsorgsförvaltningen.

Anmälan görs senast den 30 september per telefon till tre av Vård- och omsorgsförvaltningens aktivitetssamordnare. Kontaktinformationen finns här: www.ronneby.se/seniordagen.