Artikeln publicerades 8 juni 2022

Gör en hjälteinsats - bli god man

God man som hjälper till med räkningar, blanketter och myndighetskontakter.

Vill du bli ett ovärderligt stöd för en medmänniska? Som god man företräder du en person som behöver lite extra hjälp i vardagen.

För att passa som god man bör du vara intresserad av människor och ha kunskap om hur samhället fungerar. I Ronneby, Karlshamn och Karlskrona behövs det fler gode män. Anmäl ditt intresse så återkommer vi till dig.

Bli god man

Det finns flera människor i samhället som på grund av olika anledningar behöver hjälp för att få vardagen att fungera. En god man har oftast i uppdrag att betala räkningar, ansöka om bidrag eller insatser för den hjälpbehövande personen. Som god man gör du stor skillnad i en medmänniskas liv. Uppdraget som god man är delvis ideellt, men den gode mannen har rätt till ett arvode för sitt uppdrag. Arvodet betalas ut en gång om året i samband med att årsräkning och redogörelse granskats.

Vill du veta mer?

Du kan enkelt anmäla ditt intresse för att bli god man genom att följa länken nedan. Överförmyndarnämnden kommer sedan bjuda in dig till en utbildning där du får mer information om vad det innebär att vara god man.

Klicka här för att anmäla intresse. Länk till annan webbplats.

Klicka här för att komma till e-tjänst. Länk till annan webbplats.

Eller kontakta överförmyndarnämnden per e-post eller telefon.

Epost: overformyndare@ronneby.se
Telefon: 0457-61 82 87
(Telefontid måndag – torsdag mellan klockan 10:00-12:00)